Даниловић / Фото. Иван Петровић Ипе
26/04/2022 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић о инциденту на Цетињу: Појединци нису чак ни фашисти, већ мрзитељи

Ово је тако јадно, болесно и чемерно, тако лудачки и кукавички, прокоментарисао је лидер Уједињене

Заиста је страшно на који начин поједине политичке партије и појединци који су измиљели из полусвијета, доживљавају Црњ Гору и Цетиње у њој, прокоментарисао је предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић инцидент на Цетињу, гдје је синоћ каменован аутобус у ком су била дјеца из Никшића. 

- Шта је провокативно у пјесми "Весели се српски роде"? Kоји дио пјесме? Је ли окупаторска? Је ли је писао ратни злочинац? Позива на мржњу? О чему је ријеч? Стидите ли се свог фашизма који сте болесно уклопили у вашу врсту "грађанског и антифашистичког"? Шта би вам рекао Владика Раде да чује да се због ове пјесме каменују никшићка дјеца? Браните Цетиње од пјесме која повезује Обилиће и Петровиће, Призрен и престолни град Црне Горе? Браните Kраља Николу? Па то је јадно, болесно и чемерно. То је тако лудачки и кукавички- сматра Даниловић. 

Он тврди да су се на Цетињу пјевале српске пјесме дуже него игдје на простору на кому се говори и пјев  српским језиком.

- Kаменицама на аутобус на пјесму и пјеваче који се веселе у старој престолници своје државе? Да су пјевали какву Томсонову свињарију, какво фашистичко стиховано подилажење, поједине партије би поздравиле слободу пјевљивог говора? Јадне сте ви странке и јадна је та ваша самодовољност. То је самоизолација због које вас нико не мрзи него вас сви сажалијевају. Ви нисте чак ни фашисти, јер се ради о захтјевној идеологији коју би морали савладати и овладати њоме. То подразумијева напор и жртву, макар и ону ужасну, најгоре врсте. Ви сте само примитивци и мрзитељи, и то из најгорих порива којима се добровољно предајете- закључио је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:41