Goran Danilović / - FOTO: UJEDINJENA
24/07/2023 u 16:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Danilović o Veljoviću: Pravda je u ovom slučaju spora ali dostižna

On je dodao da Veljović nije bio samo bič režima nego i jedna od ključnih karika među utjerivačima straha i patriotizma

Lider Ujedinjene Goran Danilović poručio je da je u slučaju Veselina Veljovića, koji je uhapšen danas, pravda spora ali dostižna.

- Zlo rađenje gotovo suđenje. To je gotovo sve što bih imao da kažem povodom jutrošnjeg hapšenja bivšeg šefa policije Veselina Veljovića. Ipak, pravda je spora ali i u ovom slučaju dostižna - naveo je Danilović.

(VIDEO) Veljović priveden u SDT, uhapšen i Nikola Mrkić

On je dodao da Veljović nije bio samo bič režima nego i jedna od ključnih karika među utjerivačima straha i patriotizma.

- Ideolog svakako nije bio, ali prvi zaljubljenik u tu ideologiju moći i bespogovorne poslušnosti velikom gazdi, bio je cijelim bićem. Toliko osiljen i usiljen da je u jednom trenutku povjerovao u vlastitu važanost. Vjerovao je da je važan koliko i njegov šef, da je tik uz njega, ugaoni kamen državne suverenosti, mali Berija u maloj zemlji, veliki igrač u sistemu malih ljudi - dodao je on.

Danlović je istakao da je jugoslovenski oficir postao je vremenom "crnogorski komita", stručnjak za Crkvu, progonitelj i mrzitelj svake različitosti koja nije voljna da se pokori klanu i sistemu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:01