Nik Đeljošaj / - SRđAN BOLJEVIć, DAN
20/06/2024 u 16:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Đeljošaj: Dok je Kovačević član nema sjednice Partnerskog savjeta za regionalni razvoj

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja, Nik Đeljošaj, kao predsjedavajući Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, donio je odluku o otkazivanju konstitutivne sjednice Savjeta koja je bila zakazana za 21. jun.

Naime, stav velikog broja članova Savjeta kao i potpredjsednika Đeljošaja je da u ovom važnom državnom tijelu, nakon posljednih izjava u javnosti, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ne može biti član ovog važnog tijela.

- Partnerski savjet ima značajnu ulogu u regionalnom razvoju države i njegovo funkcionisanje u punom kapacitetu je od izuzetne važnosti, ali ne po cijenu civilizacijskog posrtanja i unižavanja članova ovog tijela - saopštio je potpredsjednik Vlade. 

Novi termin održavanja konstitutivne sjednice Partnerskog savjeta biće naknadno utvrđen, nakon procesuiranja izmjene sastava, tj. kada se stvore uslovi za održavanje sjednice u partnerskom odnosu međusobnog uvažavanja, što su postulati na kojima ovo tijelo temelji svoje razvojne politike.

Partnerski savjet za regionalni razvoj je Vladino tijelo čiji je zadatak praćenje i unapređenje politike regionalnog razvoja Crne Gore. Đeljošaj je krajem prethodne godine inicirao ponovno uspostavljanje ovog Savjeta.

Konstitutivna sjednica zakazana je za 21. jun i resor ekonomije, koji koordinira radom Savjeta, prethodno je uputio zvanične pozive svim članovima.

Đeljošaj: Ministarstvo podržava mlade u cilju jačanja konkurentnosti domaće privrede

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 17:09