Nik Đeljošaj / - GOV.ME
26/01/2024 u 21:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Sjutra ćemo podržati Markovića za novog Vrhovnog državnog tužioca

Dodaje da, sa pozicija u Vladi i parlamentu, Albanski forum će glasom svog biračkog tijela nastaviti da daje snažan doprinos stabilnosti i prosperitetu Crne Gore i svih njenih građana

Lider Albanskog foruma Nik Đeljošaj saopštio je da će ta koalicija sjutra podržati Milorada Markovića za novog vrhovnog državnog tužioca.

- Nova Vlada Crne Gore i Skupštinska većina su za manje od 100 dana mandata postigle impozantne rezultate - prije svega na planu evropske integracije Crne Gore, što očekuje više od 80 odsto  naših građana. Stoga je važno da sjutra, izborom novog VDT- a, napravimo još jedan korak u tom pravcu - smatra on.

Dodaje da  to neće samo biti doprinos pravnoj državi i sigurnosti naših građana, već i dokaz političke zrelosti, institucionalne funkcionalnosti i sigurne evropske budućnosti.

- Uvjereni smo da će se to prepoznati i 29. januara na Međuvladinoj konferenciji Crne Gore i Evropske unije koja u Briselu, čime će našoj državi i Vladi biti ukazano povjerenje i priznanje za dosadašnji rad.To će ujedno biti i vjetar u leđa našoj evropskoj perspektivi. Upravo u tom duhu, a u očekivanju da će zajedno sa ostalim institucijama, prevashodno direktorom policije i SDT-om dati snažan doprinos borbi za vladavinu prava, Albanski forum će kao dokazani čuvar i promoter evropskih vrijednosti i integracija, podržati gospodina Milorada Markovića za novog VDT-a - navodi Đeljošaj.

Dodaje da, sa pozicija u Vladi i parlamentu, Albanski forum će glasom svog biračkog tijela nastaviti da daje snažan doprinos stabilnosti i prosperitetu Crne Gore i svih njenih građana..

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 08:32