Демократска Црна Гора / - фото: Демократска ЦГ
08/03/2022 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: УРА-и није до цијена горива, већ до оног 21 милиона и фотеља

Ово jе она иста превара коjу су форсирали током избора Тужилачког савjета, када су планирали да заjедно са ДПС-ом изаберу ДПС Тужилачки савjет, па смо их у томе сприjечили

Реаговања и апели ГП УРА да Демократе сазову сjедницу Скупштине Црне Горе, поред тога што упућуjу на политички аматеризам, изазиваjу помиjешана осjећања, не знамо да ли да се смиjемо или да игноришемо, поручиле су Демократе.

- Смиjешно jе да нас позиваjу на потез за коjи су нам одузели право да се било шта питамо оног тренутка кад су формирали коалициjу са ДПС-ом. Трагично jе да ГП УРА као политички субjект са близу 2% подршке грађанки и грађана Црне Горе тражи власт само за себе, jер то не познаjе нити jедан демократски систем - све у свемуу трагикомедиjа. Вољели би да ГП УРА обjасни грађанкама и грађанима Црне Горе на коjи начин Демократе могу да сазову сjедницу Скупштине Црне Горе? Коjи jе то механизам? Желите да се понашамо као ви коjи ових дана када наjављуjете уставни пуч и потпуно нелегално и нелегитимно сазивање сjеднице Скупштине - питали су из Демократске Црне Горе.

Истичу да се зна се ко jедини има ингеренциjе да сазове сjедницу и да зна се врло добро шта пише у Уставу и Пословнику.

- Престаните да замаjавате jавност своjим незнањем, престаните са испуњавањем онога што вам ваш ментор Брано Гвозденовић наређуjе. Не чуде овакви апели од људи коjи су званично били наjближи сарадници осуђених шефова организованих криминалних група - истакле су Демократе.

Они тврде да не чуде овакви апели од оних коjи су, како наводе, спремни да изневjере преко 200 000 гласова грађанки и грађана Црне Горе и да све то предаjу на тацну онима коjи три децениjе нису могли да нас приближе ЕУ због своjих криминално коруптивних радњи.

- Колико су бесмислени ови захтjеви са друге стране нам говори чињеница да УРА сада брине о акцизама, а коалира управо са онима коjи су гласали против овог законског решења. Ово jе она иста превара коjу су форсирали током избора Тужилачког савjета, када су планирали да заjедно са ДПС-ом изаберу ДПС Тужилачки савjет, па смо их у томе сприjечили, а кад смо их сприjечили срушили су све оне коjи су бирали независан Тужилачки савjет. Сметали смо им само зато што смо се борили да Тужилаштво буде независно, што jе њима реметило договоре - казале су Демократе.

- С обзиром да идете по скуповима организациjа на коjима доминира наjрадикалниjи десничарски репертоар, на скуповима чиjи су вас људи, како ви кажете, вриjеђали на националноj основи, с обзиром да jе за вас ДФ Сорбона и да имате одличну сарадњу, по сопственом признању, с обзиром да са државним врхом Србиjе имате комуникациjу на дневном нивоу, немоjте их фолирантски позивати путем медиjа, учините то телефоном и директно, кад се већ толико често на скуповима и у кабинетима сриjећете - истичу из Демократске Црне Горе.

Из овог клуба поручују да ГП УРА ниjе до циjена горива, већ до оног 21 милиона и фотеља и функциjа, па им ова наjобичниjа бесмислена флоскулетина о акцизама служи само ради подметања како би сазвали сjедницу на коjоj планираjу да изведу превару виjека.

- Зато смо сви дужни да масовним протестним скуповима у четвртак, у 18:00х, прекопута цркве Св. Спаса у Херцег Новом и у недjељу, у 18:00х, прекопута Храма у Подгорици, покажемо шта мислимо о њиховим коруптивним и преварантским потезима- закључују Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 19:16