Демократе Црна Гора / - ФОТО: Демократе
10/02/2022 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе Ивановићу: Прављење било каквог договора с ДПС-ом није опција

Срећом по Црну Гору грађани не пристају генерацијску превару у којој својевољно учествује и СНП. Све што смо вам рекли остварило се, па ће се тако остварити и ово, казали су из Демократа

Да све што се на политичкој сцени дешава Демократе црногорској јавности нису причале већ мјесецима, најављујући сваки потез сваког актера срамне преваре, све ово чему свједочимо би можда било и занимљиво. Овако је само тужно. А посебно је тужно понашање СНП-а, некад снажне и принципјелне партије, која је, након деценија борбе против ДПС-а у којој су дебело плаћали њени чланови и симпатизери, свој пут одлучила да оконча коалицијом са ДПС, казали су из Демократске Црне Горе.

Како су навели посланик Драган Ивановић каже, невјешто покушавајући да на Демократе свали терет одговорности за "пропаст договора унутар парламентарне већине" за шта одлично зна да није ни опција јер је одлучено да разговори буду фингирани због јавности, да се нада "да ће Демократе пристати, па да се Влада прави из парламентарне већине". Која, успут речено, више не постоји као последица договора Ђукановића и Абазовића, и очито СНП-а.

- Али ево, да и посланику Ивановићу поновимо по милионити пут да су Демократе за разговор и договор, али искључиво ако се сваки од субјеката изборне већине обавеже да прављење било какве већине или договора с ДПС није опција - истичу из Демократа.

Просто, лако, једноставно и према грађанима поштено, казали су и додали да "ако то не може, да им вратимо и мандате и фотеље и пустимо их да на изборима одлуче ко је како радио."

Али зна посланик Ивановић, како кажу, да од тога нема ништа, јер је све унапријед договорено.

- Баш као и Јоковићева функција, о чему смо такође више пута обавијестили јавност. Па каже господин Ивановић: “Они би у том случају (да нема договра у изборној већини) понудили СНП-у учешће, а нама онда предстоји да на Главном одбору одлучимо хоћемо ли бити дио владе или не. Ако бисмо били, ми би морали веома озбиљно да уђемо у ту причу, свјесни чињенице колико је пропуста било неком претходном периоду”. Најављује ли ово Ивановић да ће пропусте прошлости исправљати уз подршку ДПС-а и са ДПС-ом? Пропусте прве демократски изабране Владе ће да исправља са - ДПС-ом?! Епохални успјех руководства СНП-а! Браво! - истичу у саопштењу.

Више смо пута питали СНП хоће ли правити већину или Владу у којој би ДПС био у било каквој комбинацији и - јавност нам је свједок - никад нисмо добили конкретан одговор. Али и то немушто ћутање данас је крајње јасно: баш како смо тврдили, хоће. И Јоковића ће ДПС изгласати за предсједника Скупштине. И министре СНП-а ће ДПС изгласати за министре, додају из Демократа.

Срећом по Црну Гору грађани не пристају генерацијску превару у којој својевољно учествује и СНП. Све што смо вам рекли остварило се, па ће се тако остварити и ово. Држите нас за ријеч, поручили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 00:26