Фото: Демократе
23/06/2021 u 21:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе одговориле ДФ-у: Његош није ни наш ни ваш

Што се тиче „издаје Косова“, то је тако патетична конструкција да нам је остало само да се насмијемо, и онако успут препоручимо сочинитељу саопштења да уноси више течности јер уби ова врућина, написано је у реаговању

Господо из ДФ-а, да кренемо од суштине: ви као мањи дио коалиције „Велика превара народа Црне Горе“, скраћено ВПНЦГ, као онај дио који има да изврши наредбу ДПС-а за рушење Владе, одлично знате да нијесте заштитници српског народа, нити сте то икада били - наводе из Демократске Црне Горе у реаговању на саопштење ДФ-а "Причате о Нјегошу, а признали сте Косово".

ДФ: Демократе причају о Његошу, а признали Косово

- Разумијемо вас, није вам лако. Знамо да се налазите између два огромна проблема, и да сте због тога у великој паници и просто растројени. Први је то што морате некако наћи снагу да се одупрете налогодавцима ван Црне Горе и оних у Подгорици који су вам у задатак дали да срушите Владу Црне Горе. Знајте да ту најискреније навијамо за вас, и да ћемо вам - уколико скупите ту снагу да поступите у складу са интересима грађана ове земље које је за 30 година владавине ДПС-а убило хиљаду јада – бити партнер. Али то је до вас, и ми вам осим позивом другачије не можемо помоћи.

Други је да вас хвата панични страх од реакције народа Црне Горе уколико се ипак не одупрете. Ипак ово није ситуација попут штрајка глађу у којем се могу јести буреци. Ово је много озбиљнија прича - рекли су из Демократске Црне Горе.

Поручују ДФ-у да "знају" шта је овај народ прошао.

- Знате да би била катастрофа по тај исти народ да се налози ваших патрона испуне, и вјерујемо да страх ради у комбинацији са преосталом савјешћу јер ви нисте, попут неких, у потпуности без исте. А нисте ни лишени интелигенције па да не знате да, уколико срушите Владу која је развластила криминални ДПС и обезбиједите им повратак, то значи ваш политички дебакл и испис са политичке мапе ове земље. Зато вам кажемо да вас разумијемо. Јер није лако, морате извршити налог, а истовремено не можете да повјерујете да су одлучили да вас након тога пусте низ воду. Али глупости које у паници покушавате пребацити нама, не разумијемо. Али ајде овако: јесте ли ви да дан Нјегошевог рођења буде празник културе у Црној Гори? Или и Нјегоша поштујете само на ријечима, као недавно што сте почившег Митрополита Амфилохија? Миловог Владике, како сте га звали, сјећате се - питали су из Демократске Црне Горе.

Ако ипак јесте, поручују им да подрже тај предлог.

- Јер Његош није ни наш ни ваш, он је еманација вишње Промисли, што се види кроз његово бесмртно дјело којим нас је све задужио више него иједан великан у историји. Гледе патриотизма, немојте да вас подсјећамо на чињеницу да сте Предлог закона о заштити ћирилице украли од Невена Гошовића, преписавши га од тачке до тачке и од слова до слова. Не треба, јел' тако? Што се тиче „издаје Косова“, то је тако патетична конструкција да нам је остало само да се насмијемо, и онако успут препоручимо сочинитељу саопштења да уноси више течности јер уби ова врућина - написано је у реаговању.

Потребно је да неко, како су рекли, искуснији посавјету да ДФ "малчице избјегне ту тему".

- Прво јер је флоскулетина прве категорије која покушава да игра на емоцију људи које варате, а друго јер сте ви савезници с онима који стојећи слушају химну Косова, раде у институцијама Косова, Влади Косова, Скупштини Косова и то као посланици и министри, дакле, обнашају високе функције на Косову, а све вас подржавајући попут Ракића, рецимо. Је ли он права мјера Нјегошевог Косовског завјета? Све су прилике да за вас јесте. Прави сте косовски осветници, нема шта - рекли су из Демократске Црне горе.

Што се тиче истраживања јавног мњења и подршке, опет савјетују ДФ-у да шапне аутору да се не заноси много кад пише.

- Разумијемо и старост, и све, али упознајте га са резултатима истраживања, и савјетујте му да и ту тему заобиђе, јер ваља изаћи међу људе сјутра. Поштедите га мало. Ваши лидери све ово и раде из разлога што вам се подршка дословно преполовила. А ви одлично знате ко је најјача партија у Црној Гори, упућени сте у сва истраживања. А, и одлично знате ко се пред сваке изборе сакрије иза неког, јер му је рејтинг такав да и сам зна да је најбољи на дну листе. Па људи драги, не може се политика градити на блефирању, лажима, деструкцији и скандалима. Не може се политика водити да се амбасадама шапуће да си за НАТО, а онда се противиш уласку у исти, па те Wикилеакс провали и оголи пред грађанима - истичу из Демократске Црне Горе. 

Не може се парламент, додају, звати „Синђиним“, а онда утрчати у њега кад ДПС тражи руку спаса.

- Не може се глумити да си против ДПС-а, а онда радити све, али буквално све што је том ДПС-у потребно. Па не вријеђајте толико интелигенцију и част овог народа. Јер није овај народ луд, мука га је научила да разликује истину од лажи. Народ види шта је вама циљ; да срушите Владу. Као што сте рушили власт у бројним општинама у којима сте продавали одборнике као на пијаци…А то сте планирали тако ћете прво створити атмосферу лудила и мржње, помогнути таблоидном машинеријом патрона. Кроз то ћете покушати да реализујете и другу етапу: да уништите туристичку сезону, да бисте коначно испунили циљ да се на власт врати стари, потучени ДПС - казали су из Демократске Црне Горе. 

Све су из ДФ-а, оцјењују, "то лијепо смислили и договорили".

- Али неће моћи, господо. Джаба вам новци, моји синовци, џаба ботови и таблоиди, људи виде и све им је јасно: једни нас оптужују да смо великосрби, а други да смо антисрби, а у ствари су и једни и други лажови и профитери на емотивним уцјенама намученог, опљачканог и осиромашеног народа. За крај, да вам објаснимо шта је нас Нјегош научио: "Ал тријанству стати ногом за врат, довести га к познанију права, то је људска дужност најсветија." Због тога неће моћи, другари - закључили су из Демократске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 23:02