Демократска ЦГ - Лого / - Демократе Лого
02/03/2022 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе: Свједочимо издајничком плану смишљеном у главама оних које смо заједно поразили 30. августа

Позивају грађане да данас у 18 сати буду на булевару преко пута Храма у Подгорици

Ових дана и недјеља свједочимо незапамћеној превари, “издајничком плану” смишљеном у главама оних које смо заједно поразили 30. августа 2020. године и њихових налогодаваца из центара моћи у земљи и региону, саопштено је из Демократске Црне Горе.

 - Тај план се укратко састоји у сљедећем: киднаповати сваки глас који је прије годину и по са изразитим задовољством и радошћу дат против ДПС-а и испоручити га на тацну управо том и таквом ДПС-у. Ни “здравом”, ни реформисаном, ни промијењеном, ни рафинираном, ни пресвученом, ни проевропском (какве су илузије неки имали у погледу карактера те партије и у јавност их слали), већ баш таквом ДПС-у. ДПС-у који нас је, ако су неки заборавили, крао, премлаћивао, хапсио, прислушкивао, пратио. ДПС-у који је нашу младост тјерао из земље, који нам је прошлост учинио мучном - наводе они.

Демократе истичу да су прво оборили прву Владу формирану након демократских промјена, а онда и разријешили предсједника Скупштине који је, како додају, како су сами говорили, без грешке водио сједнице и на најбољи начин представљао посланике и грађане, те унаприједио и осавременио рад Парламента као никада до тада.

 - А ко то ради? Они који су правили спискове и до прије пар мјесеци “на ријечима” хапсили и упирали прстом у функционере ДПС-а. Они који су их називали криминалцима и лоповима. Али и они који су се са њима раздвојили 1997. године и, по њиховим ријечима, највише пропатили и били преко 20 година шиканирани и дискриминисани. Али и сви они, сви ми, на крају крајева, ако наставимо да ћутимо и помиримо се са положајем грађана другог реда и грађана чији је глас безвриједан, који су нам намијенили - тврде они.

Наглашавају да су сада ствари сасвим јасне.

 - Биле су јасне и прије неколико мјесеци. Сваком грађанину у Црној Гори је, и без сједнице било чијег главног одбора, потпуно очигледно да је на сцени издаја њихових снова о бољем животу и коалирању са онима који ће се опет потрудити да, као три деценије за нама, само они живе боље, а грађани једва преживљавају - додају они.

Позивају грађане да данас у 18 сати буду на булевару преко пута Храма у Подгорици.

 - Зато, сви ви који осјећате ужасну горчину и љутњу због преваре коју су вам приредили – сад је вријеме да устанете, изађете из куће, придружите се нама у шетњи и дизању гласа против отимања слободе. Буди данас у 18х на булевару прекопута Храма у Подгорици са свима нама, са свима онима који ће да бране и одбране твоју побједу. Побиједили смо једном, побиједићемо опет. И већ успијевамо. Нема ванредне сједнице, иако су је планирали. Нема 49, иако су тај број пројектовали. Сада покушавају да згазе Устав и Пословник и да изврше незамисливо правно насиље. Неће проћи, неће моћи. Зато је важно да им то и данас заједно поручимо - поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:19