Демократска ЦГ / - фото: Демократска ЦГ
28/01/2022 u 14:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократска ЦГ: ДПС није ни зуцнуо на посјету Абазовића Београду, а осуо паљбу на исти премијеров чин

Таj нови саборац тродецениjског хибридног режима jош увиjек ниjе свjестан, ако и дефинитивно остане на преварном курсу, завршиће као и сви коjи су "тикве садили" са ДПС-ом, казале су Демократе

Демократска Црна Гора огласила се поводом реторике коју Демократска парија социјалиста има према одласку високих званичника у Београд.

- Да jе Демократска партиjа социjалиста, осим по суморноj прошлости и садашњости и без изгледа и воље да се “прочисти” у будућности, позната и по недосљедности и превртљивости, не би требало да представља изненађење за било кога. Овог пута, пажњу грађана скрећемо на непринципиjелан однос и реторику коjу ова партиjа има према одласку високих званичника у Београд. Наравно, све због “пакленог плана” реализациjом дjелова парламентарне већине желе ову партиjу чиjи реjтинг стрмоглаво пада да врате из мртвих или, чак, у седло - поручују из Демократске ЦГ.

Како наводе "ниjе било тако давно – сви ћемо се тога сjетити – скоро да нема функционера ДПС-а коjи у Парламенту, у телевизиjским емисиjама или на приватним налозима на друштвеним мрежама ниjе осуо паљбу на премиjера Кривокапића због његовог одласка у Патриjаршиjу, у Београд".

Додају да је тада циjели репертоар погрдних и увредљивих коментара искоришћен како би се окарактерисао таj чин – од издаjе Црне Горе, њених националних интереса, до означавања тог сусрета као предавања рапорта Београду и дjелића у мозаику великосрпског национализма, у контексту сада већ, како они кажу, чувеног “Вулиновог света”.

- Да ли ово ћутање ДПС перjаница и њихових “младих лавова” значи да су испуцали све што су имали на Кривокапића, па више немаjу шта да кажу када, очигледно њихов нови партнер, направи исто то и пође у, замислите, “приватну посjету” на исту адресу? Не. Ниjе у питању само недосљедност, већ jасно преузета обавеза из неформалног споразума ових актера да, као што неки други ћуте на покушаj проневjере изборне воље, тако jе и ДПС  заниjемио на покушаj мазања очиjу од стране њиховог новог савезника. Нажалост, таj нови саборац тродецениjског хибридног режима jош увиjек ниjе свjестан, ако и дефинитивно остане на преварном курсу, завршиће као и сви коjи су "тикве садили" са ДПС-ом. С тим што, овог пута, неће успjети да га спасу. Jедино што успиjеваjу ових дана jесте да потврде ону народну – дављеник се за сламку хвата. У том случаjу, дављеник ће сламку повући за собом на дно. Да ли jе и ДПС сада дио, како сами кажу “Вулиновог света” или макар саучесник у овом проjекту, ако ни зуцнули ево два дана ниjесу на изненадан одлазак потпредсjедника Владе у Београд и посjету Патриjаршиjи, а недавно су знали да оспу и дрвље и камење на исти премиjеров чин? Што би, jунаци и бранитељи свог џепа? Зашто ћутите као заливени? Враћате ли се на фабричка подешавања, па вам jе стварни Вулинов свет коjем сте ви били посвећени 90-их година опет прихватљив зарад наде да се можете вратити на власт? Не надаjте се много – ни Шешељ, ваш саборац са дубровачког ратишта, вам више не може помоћи. А ниjе да се не труди - закључују из Демократске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

30. april 2024 20:16