/ демократска ЦГ
06/09/2021 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократска ЦГ: Истина се не може сакрити, колико год да вас жуља

Два су кључна датума у последњих годину дана, 28. и 29. децембар прошле године, када је усвајан Закон о слободи вјероисповијести, и 4. и 5. септембар ове године, наводе они

Демократска Црна Гора саопштила је да су џаба "јефтини и намјештени новински чланци, испразне и провидне колумне портпарола одређених политичара и политичких структура".

- Истина се не може сакрити, колико год да вас жуља. Ако наставимо читати та писања наредних дана, вјероватно ћемо прочитати да су Демократе случајно послале ванредно саопштење за јавност пред поноћ у ком су затражили одговорност челника безбједносног сектора ако се не обезбиједи устоличење митрополита у Цетинском манастиру, а не би нас изненадило да прочитамо да су они који су, за разлику од премијера били против устоличења на Цетињу и акције полиције, на крају можда били у хеликоптеру, него их камере нијесу ухватиле. Театар апсурда- истичу из наведене партије.

Како су навели, два су кључна датума у последњих годину дана.

- То су 28. и 29. децембар прошле године, када је усвајан Закон о слободи вјероисповијести, и 4. и 5. септембар ове године, када је устоличен Митрополит црногорско-приморски. Да подсјетимо заборавне.  Прву кризе 28. децембра нијесу изазвале комите које су биле испред Скупштине у већем броју него на Цетињу, него одлука посланика УРА да не гласа за Закон о слободи вјероисповијести, већ да тог попднева поднесе оставку. Након тога је услиједила невиђена противуставна опструкција Државне изборне комисије и много чега друго и унутра и испред Скупштине Црне Горе. Међутим, опструкција опозиције, институција система, дијела парламентарне већине, је ријешена храбром и мудром, на Уставу и закону заснованом одлуком предсједника Скупштине Алексе Бечића, да пред поноћ настави сједницу и да Скупштина усвоји Закон о слободи вјероисповијести- наводе они.

Истичу да их не би чудило да у тужној црногорској медијској збиљи и о овоме почнемо читати другачије.

- Други догађај су дешавање 4. на 5. септембар, као и дани прије тога које су пратиле активности Веселина Вељовића, ДПС-а, али и одлуке Главног одбора ГП УРА да устоличење не треба да се деси на Цетињу. Нећемо говорити у име других, али вјероватно биће времена и прилике да Црква каже каква су њихова искуства из разговора са дјеловима руководства безбједносног сектора 4. септембра око могућности устоличења на Цетињу, а и да Премијер који је цијело вријеме био одлучан, саопшти ко се другачије од њега односио и евентуално одбијао наредјења. Међутим, ми у име других говорити нећемо, али хоћемо подсјетити да смо свјесни сложености ситуације, мреже коју су неки перфидно плели налик оној 28. децембра, одлучили да и сада нешто као и тада негдје пред поноћ, пошаљемо оштро јавно реаговање и јасно саопштимо да уколико се не обезбиједи поштовање Устава и обављање устоличења у Цетињском манастиру, да ћемо тражити одговорност руководилаца безбједоносног сектора који су за то одговорни- истичу они.

Епилог је, како наводе, даље познат.

- Мало вјероватно јесте збуњени, јер као и обично, кад неки виде да је акција против које су били завршена успјешно, крену да приписују заслуге веће од оних најзаслужнијих. Мисле да ће галамом и јефитним нарученим медијским текстовима сакрити истину. Мала је Црна Гора да би се истина могла сакрити, а нама је драго што смо тихи, што нијесмо бучни, али што смо и 28. децембра и 4. септембра увече били мирни, правовремени и одлучни, а све у циљу успјешне финализације, поштовања Устава и закона - закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:41