Демократски фронт / - LAZAR RUZIC
24/10/2021 u 18:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократски фронт: Делегацију Владе у САД-у вријеђао предсједник Бошњачког савеза

Ако jе обилазак америчких кафана био jедан од циљева Абазовићеве посjете, предложиће им ДФ двадесет других кафана у Чикагу и на десетине других широм Америке, гдjе ће им окупљено друштво свашта рећи због тога што jе ДФ до сада био искључен из Владе, поручили су из овог политичког савеза

У петак jе, како jављаjу медиjи блиски бившем режиму, у Њуjорку, предсjедник Бошњачког савеза Црне Горе Есад Растодер жестоко критиковао потпредсjедника Владе Дритана Абазовића, министра вањских послова Ђорђа Радуловића и савjетника потпредсjедника, Филипа Аџића, наводе из Демократског фронта.

– Делегациjа Црне Горе, коjа у Њуjорку борави о трошку грађана, мирно jе одслушала увреде коjе jе оваj ДПС-ов активиста, под окриљем Бошњачког савеза, упутио већинскоj Црноj Гори вриjеђаjући српски народ и СПЦ, оптужуjући их на jедан бруталан начин уличарским jезиком мржње и шовинизма. Свима jе jасно да jе бивши режим извор сваке мржње и непочинства и препрека помирењу у Црноj Гори, па зато чуди шта jе делегациjа Владе тражила на овом састанку. Ако jе била потреба да у некоj њуjоршкоj кафани добиjу подршку окупљеног друштва да ДФ не уђе у реконструисану Владу добили су jе, али се питамо да ли jе то пут ка стабилизациjи прилика у парламентарноj већини и Влади. Ако jе обилазак америчких кафана био jедан од циљева Абазовићеве посjете, предложиће им ДФ двадесет других кафана у Чикагу и на десетине других широм Америке, гдjе ће им окупљено друштво свашта рећи због тога што jе ДФ до сада био искључен из Владе – поручују из овог савеза.

Из ДФ-а наводе да су од овог састанка прошла два дана, а jош нико се од представника мањинских народа и такозваних грађанских партиjа из опозициjе ниjе огласио и оградио од шовинизма и национализма предсjедника Бошњачког савеза, а надамо се да ћутање ниjе одобравање.

– НСД и ДФ оштро осуђуjу овакав наступ Есада Растодера и остаjу при ставу да Црноj Гори никада ниjе била потребниjа политичка стабилност и помирење, да jе реконструкциjа Владе и стабилност парламентарне већине jедина брана све агресивниjоj кампањи бившег режима, коjи jе ову државу за протеклих тридесет година толико осиромашио и подиjелио да ће бити потребно много знања и мудрости да се санираjу све штете коjе су настале. Мањинским народима jош jедном позив да се извуку из раља ДПС-а, да прихвате понуду парламентарне већине и да у интересу свог народа узму учешће у креирању друштвено-политичких кретања, а не да у рукама ДПС-а и сателита буду средство дестабилизациjе политичких прилика у Црноj Гори – закључили су из Демократског фронта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 16:11