Са једног од ранијих протеста ДФ-а
16/02/2022 u 08:17 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократски фронт припрема нове протесте

Ми се налазимо у завршној фази припрема за акције које ће показати одлучност да се одбрани оно зашта су се генерације бориле, за смјену и рушење ДПС-а и Мила Ђукановића, навео је Вучуровић

Из Демократског фронта речено је за "Дан" да планирају да организују протесте, под називом "Блокадом против издаје". Они би блокирали излазе из великог броја црногорских градова.

Посланик ДФ-а Јован Вучуровић каже у разговору за "Дан" да су покушавали данима да смире страсти и пронађу рјешење унутар парламентарне већине, да се кроз договор сачува изборна воља.

– Показали смо велико стрпљење, али очигледно да не постоји жеља да се на тај начин изађе из ове ситуације. Зато ћемо блокадом Црне Горе спријечити издају и продају народне воље од 30. августа и ставити до знања свима да нећемо дозволити да се Демократска партија социјалиста (ДПС) врати на мјеста одлучивања. ДПС мора бити тешко поражен и кажњен, а то је морало одмах после избора, али се нажалост није десило и једној таквој структури огрезлој у корупцији и криминалу се дозволило да се одржи у политичком животу, а сада још неко хоће да је врати у власт. Неће моћи – истакао је Вучуровић.

Данас протест Демократа

Посланици Демократске Црне Горе организоваће данас у Подгорици протест против могућег формирања мањинске владе и издаје воље грађана.

Лидер Демократске Црне Горе и бивши предсједник парламента Алекса Бечић казао је да последњих дана, захваљујући протестима које организује његова партија, имамо слијед догађаја "који је у супротности са сценаријом оних који су осмислили обману и превару грађана Црне Горе".

Према његовим ријечима, на сцени је потпуни "јавни судар ставова" оних за које се тврдило да треба да творе већину од 49 посланика.

Kоментаришући окупљања грађана, Бечић је рекао да се ујединила Црна Гора око економско-социјалних и демократских достигнућа.

Навео је да ДФ преузима контролу над процесима као најјачи субјект у парламентарној већини.

– Ми се налазимо у завршној фази припрема за акције које ће показати одлучност да се одбрани оно зашта су се генерације бориле, за смјену и рушење ДПС-а и Мила Ђукановића – подвлачи Вучуровић.

Још увијек се не зна када ће протести, то јесте блокада читаве Црне Горе почети. Као могући датум почетка, помињао се сјутрашњи, то јесте 17.фебруар.

Посланик Демократске народне партије (ДНП) Маја Вукићевић је навела да не зна одакле се у јавности појавио четвртак као дан кад ће бити одржан протест.

– Читава Црна Гора ће знати кад ће наступити најављена блокада, и оно што вам ја могу рећи је да то неће бити четвртак – истакла је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 12:27