/ лидери ДФ-а, фото. Срђан Бољевић
08/07/2021 u 17:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДФ: Алекса jе мало љут

Можда и због тога што jе он jедини предсjедник парламента у Европи без подршке већине народа, истичу из ДФ-а

Побjеду народу украли су они као што jе предсjедник Скупштине Алекса Бечић, коjи не да фотељу, саопштено jе данас из Демократског фротна.

“Смири се, Алекса. Алекса jе мало љут. Можда и због тога што jе он jедини предсjедник парламента у Европи без подршке већине народа, него само jедне трећине посланика парламентарне већине, а да му то лично ни наjмање не смета. Нема никакве неприjатности, чак би неко помислио кад га чуjе да га читав народ подржава и свих 81 посланик”, наводе у саопшењу.

Поручуjу да ниjе он само по томе посебан.

“Наиме, он jе први од 24 предсjедника Скупштине Црне Горе коjи jе помjерио границе, па jе за званичног возача одредио жену, а са њим обавезно путуjе у службене посjете у иностранство и у свим састанцима учествуjе његов наjближи посланик, иако ниjе члан делегациjе. Те ствари су, кажу, на нашем европском путу неопходне. Алекса, народ чека да се договоримо. Онаj народ коjи jе демократски побиjедио и коjем jе украдена већина. Побjеду су му украли такви као ти коjи не даjу фотељу, иако немаjу већину, они коjи желе да владаjу у име мањине и против воље народа”, поручуjу из тог савеза.

Како наводе, заjеднички су се договорили да након 200 дана провjере резултате Владе. Ниjе тешко уочити, додаjу, да Влада лоше ради и да нема подршку ни пет одсто народа.

“Дакле, онаj народ коjи нас jе гласао jе против овакве Владе, а не ДФ. Она jе издала наjброjниjу категориjу гласача и природно jе да одступи. Ви браните Владу, иако знате да она нема подршку и то радите не због њих, него да би одбранили властиту фотељу, а нападате оне без фотеља да се боре за њих, иако их немаjу, а, опет, ти своjу чврсто држиш и изгледа спреман си све да урадиш само да то дуже траjе”, истичу у саопштењу.

Колико год да желе то сакрити, Демократе са Алексом Бечићем, додаjу у ДФ-у, ухваћене су у недозвољеноj позициjи, у дубоком офсаjду.

“Узалудно jе свакодневно понављање лажи од стране Демократа и беспризорних напада на Андриjу Мандића и НСД, jер свима jе jасно да су сви ти напади били само покушаj да сакриjу срамоту изгласавањем Резолуциjе о геноциду у Сребреници”, оциjенили су у саопштењу.

Док су у ДФ-у, наводе, одмах прозрели ову антисрпску кампању и наjавили да jе црногорски парламент послужио само као платформа и покретач jош jедног оркестрираног напада на српски народ, Демократе су на свака два сата издавале саопштења демантуjући ове наводе и вршили незапамћено “пљување по Андриjи Мандићу”.

“Међутим, ниjе прошло ни 15 дана, а у тзв. парламенту лажне државе Косово се усвоjи резолуциjа о Сребреници. Питање црногорскоj jавности – да ли постоjи разлика између ове двиjе резолуциjе? Наравно да не. Шта би са оним чувеним амандманом? Зашто Демократе не уложе протестну ноту медиjима у региону и западним политичарима, коjи на исти начин третираjу ове двиjе резолуциjе? Зашто им не поруче ,,наша jе другачиjа jер ми имамо амандман”, наводи ДФ.

Што се, како кажу, тиче малициозних изjава да ће ДФ са ДПС, испаде да наjвише лажи изговорише они коjи су се бусали у прса како никад неће са ДПС-ом нигдjе.

“А сад се чак Алекса обраћа и у име ДПС-а са коjим jе формулисао заjедничке закључке са њиховог састанка. Међутим, кад се састаjе са своjим партнерима из парламентарне већине, долази криjући се од камера, након што камермани напусте просториjу, како би прећутно казао да, у суштини, ниjе ни присуствовао тим састанцима. Претпостављамо да не жели да га неко из бившег режима региструjе да jе био на заjедничком састанку са предсjедницима странака коjе чине парламентарну већину у Црноj Гори и да има било какве везе са онима коjи су га гласали за предсjедника Скупштине”, поjашњаваjу у ДФ.

Али када дође потпредсjедник ДПС-а, Иван Вуковић, ДФ поручуjе да се Бечић “гура да са њим буде у истом телевизиjском кадру, шаљући тако поруку ДФ-у како он успjешно кохабитира са ДПС-ом, а против коалициjе За будућност Црне Горе”.

“Он напада ДФ да хоће са ДПС-ом, а на конференциjама за штампу наступа и у име ДПС-а и чита заjедничке закључке Демократа и њих. Доста чудна доследност за онако тврдо саопштене ставове према ДПС-у, Милу, Брану, Сплендиду…”, закључено jе у саопштењу

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:11