Andrija Mandic i Milan Knezevic / ANDRIJA MANDIC I MILAN KNEZEVIC - LAZAR RUZIC
25/01/2022 u 21:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Абазовићу: Рјешење тражити унутар парламентарне већине, не смије бити сарадње са ДПС

Предсједник УРА је саопштио челницима ДФ-а да је постојеће стање у актуелној Влади неодрживо и да ће ова Влада бити смијењена и да има пуно разумијевање за став ДФ-а који ће гласати за његово разрјешење

Предсједник НСД Андрија Мандић и предсједник ДНП Милан Кнежевић разговарали су  вечерас са предсједником УРА-е Дританом Абазовићем и још једном му саопштили јасне поруке о изласку из актуелне кризе и њихов непромијењен став да ће гласати за његову смјену у Скупштини коју је иницирао Здравко Кривокапић.

Портал Дана је раније објавио да су обављени разговори Кнежевића, Мандића и Абазовића.

Како је саопштено из овог политичког савеза, они су затражили од Абазовића да поштује изборну вољу исказану на изборима 30. августа и да се само у оквиру актуелне парламентарне већине може тражити ново одрживо решење.    

Кнежевић и Мандић су обавијестили замјеника премијера да је њима и коалицији “За будућност Црне Горе” неприхватљив било какав договор и сарадња са ДПС-ом, што мисле да треба да буде став и коалиције “Црно на бијело”.   

 - Предсједник УРА-е је саопштио челницима ДФ-а да  је постојеће стање у актуелној Влади неодрживо и да ће ова Влада бити смијењена и да има пуно разумијевање за став ДФ-а који ће гласати за његово разрешење. Али и да Абазовић жели да настави разговоре тражећи најбоља решења за избор нове Владе, превасходно у оквиру постојеће парламентарне већине, и да ће урадити све што је у његовој моћи да договора дође - наводе из ДФ-а.

ДФ ће наставити разговаре са свим другим субјектима актуелне парламентарне већине како би кроз искрени разговор и нови договор зауставили сваку могућност повратка ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:50