/ фото СР архива Дан
17/10/2021 u 18:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Манастир уписан у складу са Уставом и законом

Они су казали да је “готово невјероватно и помислити да у 21. вијеку неко може доводити у питање право својине вјерских заједница”

Директор Управе за катастар и државну имовину, Коча Ђуришић је у складу са Уставом и законом потписао рјешење о упису имовине Цетињског манастира на Митрополију црногорско приморску, сматрају у Демократском фронту.

Из ДФ-а су поручили да у потпуности подржавају Ђуришића.

- Оркестрирана хајка екстремистичких кругова, који су 5. септембра покушали извести државни удар, наставља се кроз обрачун са Ђуришићем, само зато што је поштовао Устав и постојеће законе- поручили су из ДФ-а.

Они су казали да је “готово невјероватно и помислити да у 21. вијеку неко може доводити у питање право својине вјерских заједница”.

- Атаком на Ђуришића, поражени екстремистички талибани бившег режима само потврђују исправност наше досадашње политичке борбе у очувању традиционалних и духовних вриједности Црне Горе- каже се у саопштењу ДФ-а.

Они су оцијенили да ће се “сличан сценарио од 5. септембра понављати и у наредном периоду”, јер се, како су додали, маргинални екстремизам не мири са поразом.

Из ДФ-а су закључили да је, без обзира на политичке разлике, дужност парламентарне већине да се “одупре злим наумима” и одбрани тековине августовске побједе и литија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:09