/ - ДНП илустрација
17/12/2021 u 16:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДНП: Недостојни премијер слагао, све што је обећао, и народ и цркву

Посланици ДНП-а, након консултација са страначким органима, гласаће за интерпелације о неповјерењу министрима Ђорђу Радуловићу, Александру Стијовићу и Весни Братић

Демократска народна партија обавјештава јавност да је данас одлуком "одумируће Владе Здравка Кривокапића смијењена директорица Националних паркова, Јелена Кљајевић, и то у срамној кадровској комбинаторици Здравка Кривокапића, Ратка Митровића и Жане Прашчевић".

- Након што су кадрови ДНП-а већ елиминисани из Монтепута, Управе за шуме, Барске пловидбе и десетине других одбора и система, остаје нам да констатујемо да оваквој Влади није потребна подршка посланика ДНП-а, и да ћемо се у складу с тим и понашати приликом предстојећих гласања у Скупштини.  А то, за почетак, значи да ће посланици ДНП-а, након консултација са страначким органима, гласати за интерпелације о неповјерењу министрима Ђорђу Радуловићу, Александру Стијовићу и Весни Братић. Пошто су поменути министри досад редовно на Влади гласали за елиминацију кадрова ДНП-а, више заиста немамо никакву обавезу према кадровима Здравка Кривокапића и његовој мјери истине, којој би и барон Минхаузен позавидио. Такође, посланици ДНП-а ће потписати сваку иницијативу о интерпелацији за министра Ратка Митровића, као и за лица, која су са њим повезана, јер је он посљедња адреса у Црној Гори, која може подносити предлоге за нечију смјену а да прије тога сам не буде смијењен и процесуиран.  О Жани Прашчевић тек нећемо трошити ријечи већ ћемо сачекати исход судских поступака који ће се водити против ње, али и неких поступака који се покушавају прикрити проналажењем “добровољаца” и љекарских увјерења како би се побјегло од истине. Али, ни Прашћевић, ни дивљи градитељ Митровић, неће избјећи кривично правну одговорност због бројних злоупотреба службеног положаја- наводе у саопштењу.

Како наводе, а  "за недостојног премијера Кривокапића, који је, све што је обећао, слагао и народ и цркву, ДНП још једном истиче тачну дијагнозу да је ријеч о малициозном политичком дилетанту, који је умислио да је овај народ толико наиван да га већ одавно није прочитао као неспособног реваншисту посебних стања који је постао свеопшти предмет спрдње".

- Што се тиче Јелене Кљајевић, ДНП јој пружа пуну подршку јер је својим професионалним и људским квалитетима и ангажманом успјела да опорави посрнуле Националне паркове и покаже да је достојна функције коју је обављала.  А онима, који су се данас продали због краткорочне функције, издавши своје најближе, ДНП поручује да заслужују само презир и непомен, као и да ће врло брзо бити смијењени, а онда ће им изазов бити и да изађу у народ. А ДНП-у то никада није био проблем- истакли су саопштењем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 15:01