44. Vlada / - LAZAR RUžIć
31/10/2023 u 20:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DPS: I ovu Vladu čeka ista sudbina kao Krivokapićevu i Abazovićevu

Iz DPS-a su rekli da su poslanici te stranke pokazali superiornost u razmjeni argumenata sa predstavnicima partija parlamentarne većine

Nova Vlada Crne Gore izabrana je kršenjem Ustava, Zakona o Prijestonici i Poslovnika Skupštine, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS) navodeći da su uvjereni da i aktuelnu vladu čeka ista sudbina kao i prethodne dvije, prenosi MINA.

Iz DPS-a su rekli da su poslanici te stranke pokazali superiornost u razmjeni argumenata sa predstavnicima partija parlamentarne većine.

-  Uprkos činjenici da je tokom jučerašnje 24-časovne sjednice Skupštine na kojoj su se birali prvi čovjek zakonodavne vlasti i 44. Vlada Crne Gore, prekršen svaki pravni akt kojeg je bilo moguće prekršiti - kaže se u saopštenju DPS-a.

Oni su naveli da su se nakon ekspertske vlade Zdravka Krivokapića i manjinske Dritana Abazovića, tokom ponedjeljka suočili s tim da i od lošeg može gore.

Iz DPS-a su kazali da je prvo „vojvoda (Andrija) Mandić bahato, sa ambicijom da pokaže ko je stvarni šef nove parlamentarne većine, zakazao sjednicu o izboru nove vlade u ponoć kršeći Zakon o Prijestonici u članu deset koji jasno definiše da se prva sjednica jesenjeg zasijedanja održava na Cetinju“.

- A onda je Milojko Spajić prekršio član 103 Ustava time što nije predstavio program Vlade, što je na nezapamćen način ponizio Skupštinu - dodaje se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da je nova parlamentarna većina dan počela ograničavanjem rasprave o izboru „četničkog vojvode Mandića na mjesto predsjednika Skupštine“, bježanjem sa Cetinja, a kasnije i kršenjem Ustava.

Oni su naveli da se time još jednom potvrdilo da je Crna Gora dobila prosrpsku i prorusku vladu, koja ne haje za dobre demokratske prakse.

- Uvjereni smo da i ovu vladu trulih kompromisa, čeka ista sudbina kao i ona koja je zadesila vlade Krivokapića i Abazovića - kazali su iz DPS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 20:47