фото илустрација
07/10/2021 u 12:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ДПС Мојковац: Цијене расту, стандард пада, чему се нада Влада?

Да ли министра Спајића баш пораст незапослености за 11.000 у односу на прошлу годину мотивише да грађанима обећава повећања плата, питају они

Протеклих дана црногорска јавност је била свједок ,,великих обећања“ која су стизала са адреса Владе и Министарства финансија и социјалног старања, сматрају у ДПС Мојковац.

-И док премијер Кривокапић и министар Спајић, без икакве одрживости и утемељења, најављују економски процват од идуће године, ваљало би их подсјетити на реално стање ствари за које једино они сносе одговорност. Перманентни пад животног стандарда изазван радом ,,експерата“ и потпомогнут са политичким реваншизмом актуелне Владе осјетио се на сваком пољу до ког је могао ,,по дубини“ да допре. Тако је политички реваншизам, по преузимању државних институција након 30. августа, добио свој епилог и у мојковачком здравству и просвјети-наводе они.

Допдају: "Покушавајући да дискриминишу људе по основу политичког опредјељења и угрозе егзистенцију њихових породица прибјегавали су смјенама, али и остављањем без норми и посла стручних кадрова и људи чији су рад, залагање и резултати препознати у Мојковцу. Грађани Мојковца су с правом огорчени оваквим поступањем ,,продужене руке“ садашње Владе".

-Притом, грађане Мојковца није заобишло ни ,,освјежење“ цијена потрошачке корпе и горива којима тешко да би могао парирати стандард много развијенијих европских земаља.  Крајње неодговоран однос Владе и Министарства здравља према пандемији вируса ковид-19 за посљедицу има и пораст броја обољелих у Мојковцу, али нажалост и броја умрлих од ове болести.Зато отворено питамо премијера Кривокапића служи ли му ,,више на понос“ раст цијена основних животних намирница до 70% или свакодневни раст цијена горива са којима се грађани Мојковца, као и цијеле Црне Горе, суочавају сваког дана-питају из ДПС-а.

Додају: "Да ли министра Спајића баш пораст незапослености за 11.000 у односу на прошлу годину мотивише да грађанима обећава повећања плата?"

-Како министарка здравља Боровинић Бојовић мисли позвати грађане на поштовање мјера и вакцинацију кад она заједно са осталим члановима Владе исте те мјере крши на сваком кораку? Одговоре на ова питања грађани Мојковца одлично знају, јер није потребно бити експерт да би се увидио недомаћински, несавјестан и непринципијелан однос Владе према, како то премијер Кривокапић недавно рече, овој ,,прекрасној земљи-наводи  Општински одбор ДПС Мојковац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 23:59