фото илустрација / - фото илустрација
12/12/2021 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Мојковац је револтиран провокацијама на националној основи, надлежни органи да реагују

Ако су, како додају, за њих "велике промјене" клицање Ратку Младићу, Косову и махање тробојкама, за грађане Мојковца нијесу и никада неће бити

Да помахнитали српски национализам не бира мјесто, вријеме, публику, а понајмање повод потврђено је нажалост јуче у Мојковцу. Тако је првобитно планирани хуманитарни турнир претворен у дијаметрално супротан скуп на којем је демонстрирана тзв. слобода коју су најављивали из ДФ-а, Демократа, УРЕ, УЦГ и Не дамо Мојковац, поручили су из мојковачког ДПС-а.

 - О каквом је ослобођењу ријеч грађани Мојковца су се брзо увјерили јер су друштвене мреже и медије преплавили садржаји са поменутог турнира на ком су срамно замотане око сајли државна - црногорска застава, али и општинска застава. За разлику од тога исказан је колорит застава друге сусједне државе које су доминирале на овом догађају. Овакав чин је за сваку осуду и само потврђује непоштовање националних и општинских обиљежја од стране оних који су прије само недјељу дана хвалисаво најављивали велике промјене - наводе из ДПС-а.

Ако су, како додају, за њих "велике промјене" клицање Ратку Младићу, Косову и махање тробојкама, за грађане Мојковца нијесу и никада неће бити.

 - Њихов националистичко-фашистички курс може само штетити добром духу и историји нашег града и унијети подјеле међу грађанима. Мојковац је револтиран оваквим поступањем оних који за циљ имају само провокације на националној основи, а никако хуманост на дјелу. Подсјећамо их да је ово држава Црна Гора чија ће обиљежја морати да поштују, а надлежне институције позивамо да под хитно санкционишу организаторе за повреду државних симбола - закључују из ове странке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:48