Марко Ковачевић, градоначелник Никшића / - Ж.Ш.
04/08/2021 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Никшић: Ковачевић се опет обрачунава с антифашизмом

Очигледно, кажу из ДПС-а, Ковачевићу, "промотеру четничког покета, смета све што подсjећа на антифашизам и слободарске вриjедности

Никшићки одбор Демократске партиjе социjалиста (ДПС) саопштио jе да се предсjедник Општине Никшић Марко Ковачевић поново обрачунава са антифашизмом.

ДПС Никшић реаговао jе на одлуку Ковачевића о укидању донациjа УБНОР-у.

– Он у континуитету негира све тековине антифашистичког покрета, од скандалозне изjаве поводом скрнављења споменика Љубу Чупићу, преко негирања геноцида и злочина у Сребреници до наjновиjег потеза - укидања накнаде Удружењу бораца и антифашиста Никшић, коjа jе планирана Одлуком о Буџету за 2021. годину – наводе из ДПС-а.

Очигледно, кажу из ДПС-а, Ковачевићу, "промотеру четничког покета, смета све што подсjећа на антифашизам и слободарске вриjедности и на оваj начин ускраћуjе подршку програмима коjи чуваjу антифашистичку традициjу, као и споменике из Народноослободилачке борбе".

– Ковачевићу мора бити jасно да се ниjе jош родио таj коjи ће у Никшићу угасити демократске, европске и антифашистичке вриjедности, па неће ни њему то поћи за руком. Те вриjедности, опстаjале су и када су на њих насртали много jачи и висперниjи негатори, него што jе он, па му само преостаjе да се и далjе криjе од суда jавности, као што jе учинио кукавичким скидањем с дневног реда сjеднице Скупштине општине тачке о његовом разрjешењу – саопштио jе ДПС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 21:43