Лого ДПС Никшић / - ДПС Никшић
24/06/2021 u 17:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Никшић: Покушаj саоизациjе Црне Горе, будући модус операнди званичне Србиjе у сусрет попису?

Пошто се “битка за Никшић“ ниjе баш завршила онако како су се надали њени креатори, сада се циљ покушава постићи преко локалних професионалних бораца за угрожено великосрпство, истичу из ДПС Никшић

Званична Србиjа, учестало, различитим поступцима и изjавама своjих представника, игнорише суверенитет и териториjални интегритет Црне Горе. Такав однос демонстрирао jе данас и предсjедник те сусjедне државе Александар Вучић када jе изjавио да ће директно ићи у разговоре са локалним управама у Црноj Гори, прескачући државне институциjе, саопштено jе из Општинског одбора ДПС Никшић.

“Како jе наjавио, кренуће од локалне управе Никшића, на чиjем челу свакако има адекватног саговорника, прекаљеног борца за ‘српски свет’, предсjедника Општине Марка Ковачевића“, наводе из ДПС-а Никшић.

Према њиховим риjечима пошто се “битка за Никшић“ ниjе баш завршила онако како су се надали њени креатори, сада се циљ покушава постићи преко локалних професионалних бораца за угрожено великосрпство.

“У нашем случаjу преко предсjедника општине недостоjног те функциjе, Ковачевића. За парадну одбрану српског народа, коjи ни на коjи начин ниjе угрожен у нашоj држави, изабран jе Никшић, jер jе недавно као наручен стигао вапаj Ковачевића да су Срби нападнути и да треба отворено да се бране”, истичу из ДПС-а Никшић.

Поручуjу да jе очигледно да оваj покушаj саоизациjе Црне Горе, будући “модус операнди“ за “сабрање“ и сабирање “великосрпства“, у сусрет попису.

“Посебно jе забрињаваjуће да jе ово статистичко истраживање очигледно много важниjа тема за Србиjу него саму Црну Гору у коjоj се он спроводи. Нагледали смо се оваквих неславних покушаjа одбране и заштите великосрпства, и заиста чуди да некоме пада на памет да понавља туђе грешке умjесто да на њима учи”, закључуjу из ДПС-а Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 14:06