/ - ДПС
31/03/2022 u 16:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Обавијестићемо РАЦВИАЦ о “резултатима” рада Ињац, вјерујемо нијесу дио њеног ЦВ-а

РАЦВИАЦ се бави питањима мира и стабилности у региону Југоисточне Европе подржавајући земље

Комисија за одбрану и безбједност ДПС-а саопштила је да кандидатура одлазеће министарке одбране Оливере Ињац за челну позицију Центра за безбједносну сарадњу (РАЦВИАЦ) и препорука коју је за то добила од Министарства вањских послова, као и "немушто објашњење Владе о томе, били би апсолутно комични да није ријеч о још једном бламирању државе Црне Горе пред међународним институцијама, у режији одлазеће власти".

image
- фото ДПС

- Колико је министарка Ињац „посвећена“ својим обавезама у министарству, свједочи чињеница из документа да је за нови посао аплицирала у јануару, када је Влада Здравка Кривокапића функционисала у пуном капацитету. Или се макар тако представљало црногорској јавности. Бламирање се наставило препоруком Министарства вањских послова, које је препоручило активну министарку за позицију у другој држави у тренутку када се није знало да ли ће бити изгласано неповјерење Влади Здравка Кривокапића. На крају, објашњење Владе да апликација Ињац не шкоди њеном тренутном послу је апсурдна, јер је сама чињеница да министарка која је још у мандату тражи конкурсе за посао и аплицира за њих довољно говори о њеној посвећености питањима одбране, али и о укупном стању и односима унутар Владе Здравка Кривокапића- наводе из ДПС-а.

РАЦВИАЦ се бави питањима мира и стабилности у региону Југоисточне Европе подржавајући земље, између осталог, „да ефективно спроводе и испуњавају своје обавезе и обавезе које произилазе из безбједносних агенди ЕУ и евроатлантских земаља“.

- МВП је за челну позицију овакве организације препоручио министарку из Владе која одбија да своју политику усагласи са политикама ЕУ и НАТО по питању увођења санкција Руској Федерацији, министарку која је јавно признала да је прекршила Устав Црне Горе када је Војску Црне Горе ставила на располагање једној вјерској заједници, министарку у чијем се мандату десио читав низ скандала који се тичу бјезбједности података и политичког прогона неистомишљеника... Срећом по РАЦВИАЦ и регионални мир и безбједност, тешко се може десити да овом организацијом руководи неко са ЦВ-ијем Оливере Ињац. Водећи рачуна о међународном угледу државе, институције којом Ињац руководи и Војске Црне Горе, Демократска партија социјалиста ће обавијестити РАЦВИАЦ о „резултатима“ рада Оливере Ињац у мандату министарке одбране, али и о политикама одлазеће Владе које је Ињац активно заступала- наводе из ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:35