Milivoje Katnić / FOTO. Lazar Ružić
15/07/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS: Produženje pritvora Katniću zbog komunikacije sa novinarima uvod u tužilačku diktaturu

Iz DPS ističu da je produženje pritvora bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću, zbog komunikacije sa uglednim novinarima, uvod u tužilačku diktaturu.

 - Prijedlog specijalnog državnog tužioca Miloša Šoškića, da se bivšem GST Milivoju Katniću produži pritvor zbog toga što je imao komunikaciju sa uglednim crnogorskim novinarima nezapamćen je skandal i predstavlja do sada neviđenu zloupotrebu službenog položaja. Ukoliko je prije nekoliko mjeseci neko i imao dilemu oko rada SDT-a i VDT-a na čijem su čelu Vladimir Novović i Milorad Marković vjerujemo da su nakon svega što se izdešavalo maske i konačno pale – Crna Gora je na pragu tužilačke diktature i osnivanja prijekih sudova za progon bivših državnih funkcionera i političkih neistomišljenika - navode iz DPS-a.

Vrhovni sud produžio pritvor Katniću i Lazoviću za još tri mjeseca

Dodaju da ovakvim postupanjem tužioci brukaju sebe ali i državu jer su u svom osvetničkom pohodu pod noge bacili čak i međunarodnu praksu i prekršili član 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima.

(VIDEO) Saslušanje Katnića u SDT-u

- Sve ono što ovih dana Novović, Marković, Šoškić i ostali rade ostaće zapamćeno ne samo u istoriji beščašća Crne Gore već i kao potezi kojima sami sebi, javno, pišu optužnicu za zloupotrebu službenog položaja koja će ugledati svjetlo dana kada Crna Gora ponovo dobije profesionalno, nezavisno i samostalno tužilaštvo.  Vrijeme diktature i pokušaja okupacije, kao i uvijek će proći, a svi oni koji u ovom sramnom činu učestvuju treba da znaju da od pravde niko nikada nije pobjegao i da će ona prije ili kasnije, pokucati na njihova vrata - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 19:44