Novović / FOTO:SRDJAN BOLJEVIC
18/06/2024 u 20:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

DPS, SD i URA predali zahtjev sa saslušanje Novovića

Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD) i Građanski pokret URA zatražili su kontrolno saslušanje glavnog specijalnog tužioca (GST) Vladimira Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu povodom transkripata sa Skaj aplikacije.

Kako je saopšteno iz DPS-a, iz tih transkripata objavljenih u medijima, može se zaključiti da se u Crnoj Gori stvarala mreža za krijumčarenje cigareta kao i da su u njima pominju sadašnji i dva bivša premijera.

- A da u odnosu na pomenute transkripte Specijalno državno tužilaštvo (SDT) nije postupalo cijelu godinu sve do njihovog javnog objavljivanja. Smatramo neophodnim da se organizuje saslušanje Novovića pred Odborom za bezbjednost i odbranu - kaže se u obrazloženju inicijative.

Navodi se da je prema izjavi Novovića, tek objavljivanje transkripata iniciralo je reakciju nadležnih organa.

- Vjerujemo da je u interesu građana da na saslušanju pred njihovim predstavnicima u parlamentu, predstavnici tužilaštva objasne njihovo nepostupanje po saznanjima da postoje sumnje na izvršenja krivičnih djela - navodi se u inicijativi.

Dodaje se da je saslušanje pred nadležnim Odborom korisno i za instituciju SDT-a, jer bi, kako se navodi, GST dobio priliku da javnosti objasni (ne)postupanje instuticije na čijem je čelu.

Inicijativu za kontrolo saslušanje predali su poslanici DPS, SD i URA-e, Danijel Živković, Nikola Janović, Nikola Zirojević i Filip Adžić.


DPS: Saslušati Novovića, u fioci držao transkripte o vezama nosilaca vlasti sa švercom cigareta

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 13:20