Секуловић / Фото: Иван Петровић Ипе
20/05/2021 u 15:03 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Секуловић је у случају Кандића компромитовао часне људе из полиције

Недопустиво је да подобни кадрови возе пијани, поручују из опозиционе партије

Демократска партија социјалиста (ДПС) позвала је Владу да смијени замјеника генералног секретара Николу Kандића, а тужилаштво да испита дјеловање министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића у том случају.

Портпарол Основног државног тужилаштва у Подгорици, Вукас Радоњић, казао је раније да је то тужилаштво утврдило је да је Kандић возио службени аутомобил Владе који је 2. маја изазвао удес у главном граду.

Kако су навели из ДПС-а, након што је тужилац дао коначну ријеч у случају "Kандић", јасно је да је Секуловић свјесно компромитовао себе и часне људе

Посланица те партије Весна Павићевић казала је да је Секуловић, снагом своје позиције, покушао да сачува Владиног функционера и тиме, како је навела, починио крајњу злоупотребу службене дужности и опструкцију рада полиције.

- Ово је и показатељ постојања недодирљивих, што је одлика нових власти која је за велику бригу, јер кршењем и прављењем свјесних пропуста у раду надлежних за спровођење истраге, уноси се доза сумње и бојазан по саму професионалност полицијских службеника - навела је Павићевић.

Она је оцијенила да је недопустива опција да поједини “подобни” кадрови пијани возе или се бахате на неки други начин.

Према ријечима Павићевић, свака даља опструкција државног система и ингеренција од Секуловића је ђело за које треба одговарати и сносити посљедице.

- Позивамо Владу да смијени свог функционера Kандића, а тужилаштво да испита ђеловање министра Секуловића, како би правда била задовољена и сви нечасни актери ове афере сносили своју одговорност - закључује се у реаговању ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:25