фото илустрација / - фото илустрација
04/01/2022 u 17:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС Тиват: "Смишљени" маневри уочи најрадоснијих празника

Креаторима овог сценарија поручују да се уочи божићних празника требају веселити, чувати мир и ширити слогу и заједништво, надати се благостању свих људи

Из Општинског одбора ДПС Тиват казали су да су се јутрос пробудили са неком новом сликом Тивта.

- Покушали су да нам укажу да слиједе мање мирни дани у односу на претходне када смо у породичном дому или уз пријатеље одмарали у празничним данима. Мурал покојном митрополиту Амфилохију који је рано јутрос освануо у центру града, на жалост оних који су његови креатори, не представља одраз вјере, религије и узвишених вриједности - наводи се у саопштењу.

Да су његови творци посвећени истинским божјим вриједностима, казали су из ДПС-а, своје сликарско умијеће приказали би у црквеним просторијама, а не на улици.

- Поновићемо и понављамо, Тиват је мултиетничка и мултивјерска средина и као чиниоци друштвене заједнице несебично и увијек ћемо се трудити да се тај склад не поремети, па ни овај догађај да не подстакне нове тензије - додаје се у  саопштењу.

Креаторима овог сценарија поручују да се уочи божићних празника требају веселити, чувати мир и ширити слогу и заједништво, надати се благостању свих људи.

- Ми се вашем добру и спокоју надамо, али вам указујемо да је погрешан начин на који га тражите – тако га не можете наћи. Улица и зидови нијесу мјесто за свештена лица. Да их поштујете, знали бисте им мјесто. Позивамо надлежне општинске службе да поступе у складу са својим овлашћењима - закључују из Општинског одбора ДПС Тиват.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:32