Спајић / Фото: Иван Петровић Ипе
25/10/2021 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС тражи од Спајића да поништи огласе за директоре: Поштеди државу трошкова

Сви огласи за избор директора у установама социјалне и дјечије заштите расписани су мимо закона, тврде у овој партији

Сви огласи за избор директора у установама социјалне и дјечије заштите расписани су мимо закона, тврде у опозиционом ДПС-у.

Они су подсјетили да је прије неколико дана Министарство финансија и социјалног старања, на челу са Милојком Спајићем, расписало је огласе за избор 16 директора у установама социјалне и дјечије заштите, не донијевши претходно рјешење постојећим директорима о престанку њиховог мандата.

- Чланом 24 Закона о раду предвиђено је да је послодавац дужан да слободно радно мјесто пријави Заводу за запошљавање, на начин и по поступку утврђеним посебним законом, а да је Завод дужан да јавно огласи слободно радно мјесто у привредном друштву, јавној установи и другој јавној служби, чији је оснивач или већински власник држава односно јединица локалне самоуправе. Kако послодавац, односно актуелни сазиви управних одбора нијесу донијели Одлуке о престанку мандата актуелних директора, односно Рјешења о њиховом разрјешењу, а што се предвиђа и чланом 111 Закона о социјалној и дјечијој заштити, нити су донијели Одлуку-Рјешење о отказу Уговора о раду постојећим директорима, наведени огласи нијеси могли бити расписани, јер радна мјеста директора у тренутку расписивања огласа нијесу била упражњена. Апелујемо на надлежно министарство да поништи све актуелне огласе и исте распише у складу са законом предвиђеном процедуром. У супротном и у овом, као и у случају директора образовних установа, државу чекају огромни трошкови због несавјесног рада Владе Црне Горе односно њених ресорних министара- поручују у ДПС-у. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:20