Ковачевић / Фото: Срђан Бољевић
13/06/2021 u 14:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС тражи смјену Kовачевића: Реакција на скрнављење споменика Чупићу му је срамна

Ковачевић за ово има оправдање, нек му је на част и образ, наводе из опозиционе партије

Демократска партија социјалиста (ДПС) затражио је смјену градоначелника Никшића Марка Ковачевића јер, како наводе, његова реакција на срнављење споменика Љуба Чупића је срамна. 

- Актуелни предсједник овај срамни чин свог активисте ни у једном моменту није осудио, већ га правда ургентном физиолошком потребом, која је мало проблематична јер је извршена у центру града. И док се сва Црна Гора и регион згражавају овим чином, Kовачевић има оправдање за свог репрезентативног активисту. Али, шта очекивати од оних који су се са Љубом и његовим антифашизмом обрачунавали и за живота и након смрти. Рече Kовачевић да је нама важан бронзани кип. Да, важан нам је, јер то за нас није бронзани кип, то је симбол слободе, слободне мисли, антифашистичких, античетничких идеја, то је сјећање на оне који су се борили против његових идеолошких очева и твораца- додају из општинског одбора ове партије у Никшићу.

Како кажу, ово је лице и наличје нове власти у нашем граду, гдје фашизам и четништво уринирају по Љубовом споменику.

- Нек је на част и Грађанском покрету УРА и Демократама, јер се све дешава уз њихову сагласност, па и заказана пројекција филма шовинисте и негатора геноцида у Сребреници Бориса Малагурског за 19. јун у Никшићком позоришту. Нек вам је на част и образ, а Никшићу на жалост. Због одговорности коју сноси јер је својим поступцима пустио духа из боце реваншизма и четништва а посе-бно због срамног начина на који је реаговао поводом скрнављења споменика најчувенијем никшићком хероју, тражимо смјену Kовачевића са мјеста предсједника Општине, што би била једина адекватна реакција оних који су га и поставили на ово мјесто- поручују из ове опозиционе партије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 23:54