/ Мило Ђукановић
04/06/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Драшковић: Нападима Ђукановића наставља се антисрпска хистерија

Колико год се трудио, неће моћи нарушити јединство српског народа и Српске православне цркве, рекао је Драшковић

Нападима предсједника Црне Горе Мила Ђукановића на Србију и српски народ у Црној Гори наставља се антисрпска хистерија Демократске партије социјалиста (ДПС) која траје деценијама, казали су из Демократског фронта.Ђукановић је раније данас оцијенио да однос Србије према Црној Гори тренутно подсјећа на однос те државе према другим земљама региона почетком 90-их година, под плаштом приче о угрожености Срба.

Функционер ДФ-а Петар Драшковић казао је, реагујући на изјаву Ђукановића, да чак и након краха на изборима 30. августа прошле године, управо због такве политике, Ђукановић нема намјеру да стане и не доведе своју странку на ниво статистичке грешке, преноси МИНА.

- Колико год се трудио, неће моћи нарушити јединство српског народа и Српске православне цркве - рекао је Драшковић у реаговању.

Како је казао, Ђукановићу можда смета што је Србија постала регионални лидер у економском и друштвеном развоју.

- Она води рачуна о потребама Срба у Црној Гори и није их она истјерала из државног апарата и прогласила грађанима другог реда у Црној Гори, већ власт ДПС-а”, навео је Драшковић.

Он је казао да је Србија стекла и међународни углед по успјешном процесу вакцинације против коронавируса и прва помогла Црној Гори са контингентом вакцина.

“Управо Ђукановићеве тврдње око Темељног уговора са СПЦ су довољан доказ да је овај споразум требао бити потписан у Београду- рекао је Драшковић.

Те тврдње су, како је навео, врло сличне изјавама премијера Здравка Кривокапића, “а несумњиво да њих двојица имају потпуно сагласје и око "геноцида" у Сребреници.”

- Уколико онај који је донио безбожнички закон против СПЦ, реторички "одгађа" потписивање Темељног уговора, није се тешко запитати у чијем је интересу то одлагање- казао је Драшковић.

Према његовим ријечима, једино је Ђукановић онај што жели Црну Гору задржати у деведесетим годинама.

- У том времену се осјећа најкомфорније, пошто је у доба НАТО агресије учествовао у издаји заједничке државе, па и те Србије- казао је Драшковић.

Како је рекао, тражење кривца у Србији, Београду и СПЦ је препознатљив знак оне агенде која штити интерес страних центара моћи, а не грађана.

- Народ је за то дао јасан одговор литијама, затим и смјеном бившег режима. Према томе, наша је дужност да тај завјет не издамо- закључио је Драшковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:06