Са конференције / - фото: ДПС Никшић
12/09/2021 u 11:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Црна Гора jедина чланица Уједињених нација коjа нема своjу Владу

Он jе рекао да jе ДПС показала да се праве вриjедности могу бранити не само из власти него и из опозициjе, додајући да су то показали у претходних годину дана

Jуче jе одржана 9. Општинска изборна конференциjа ДПС Никшић, на коjоj су делегати и чланови досадашњег Општинског одбора гласали за нови сазив. Изабрано jе 130 нових чланова Општинског одбора, а у састав по функциjи улазе и одборници у Скупштини општине Никшић. У циљу реформи партиjе, 49% jе нових чланова коjи до сада ниjесу били у органима партиjе, саопштено је из те партије.

Присутнима се обратио предсjедник Мило Ђукановић коjи jе у свом излагању направио краћу ретроспективу периода од 30. августа прошле године до данас и осврнуо се на актуелну политичку ситуациjу у Црноj Гори.

Он jе истакао да су догађаjу на Цетињу показали да jе Црна Гора можда jедина независна држава у свиjету, jедина држава чланица Уjедињених нациjа коjа нема своjу Владу, већ jе она, како jе окарактерисао, стручна служба jедне квази Цркве државе Србиjе.

– Када се та Влада нашла у дилеми да ли да заштити своjу Приjестоницу као симбол црногорскога слободарства и државнога траjања, или да слиjеди агресивни слиjепи наум Српске православне цркве да покори Цетиње и да тиме покуша да покори Црну Гору, та Влада ниjе имала никакву дилему, већ jе све своjе резерве укључуjући и боjне отрове ставила на располагање Цркви Србиjе да покори Цетиње и Црну Гору”, додао је он.

Он jе подсjетио на обећања и наjаве актуелне власти да ће ослободити Црну Гору, да ће наша држава бити друштво правде, друштво владавине права, гдjе ће слиjедити вриjеме пуног економског просперитета.

– Данас смо годину дана касниjе од тих промjена и отприлике пола године након промjене власти у Никшићу, видjели да су заиста имали озбиљну намjеру када су наjавили да ће нас ослободити од ослобођења коjе су дониjели партизани и антифашисти и то бруталним атаком на грађанску, секуларну и европску Црну Гору – истакао jе Ђукановић.

У диjелу свог излагања коjе се односило на jачање повjерења грађана према Демократскоj партиjи социjалиста, Ђукановић jе поручио да су у партиjи правилно прочитали поруку коjу су грађани дали на изборима.

– На центалном нивоу смо одржавањем Конгреса, сагледавањем своjих слабости и промjенама коjе смо направили у самом лицу партиjе направили дубоке промjене и показали своjу жељу, одлучност и способност да отклањамо слабости и да и даље Демократску партиjу социjалиста препоручимо као наjбољи могући избор на црногорскоj политичкоj сцени – рекао jе предсjедник ДПС.

На самом краjу обраћања предсjедник Ђукановић jе рекао да jе Демократска партиjа социjалиста показала да се праве вриjедности могу бранити не само из власти него и из опозициjе, и то ако постоjи jасна визиjа и ако се посjедуjе морална и свака друга чврстина да се истраjе на тоj своjоj визиjи.

– ДПС jе то показао и током ових годину дана, зато jа мислим да нема никакве сумње да ће ДПС бити стожер тих промjена коjе слиjеде – закључио jе предсjедник Мило Ђукановић.

Конференциjи су поред предсjедника Ђукановића присуствовали и генерални секретар Александар Богдановић, координатори испред Предсjедништва и Извршног одбора за Никшић др Jевто Ераковић и Зоjа Боjанић Лаловић, као и броjни посланици и чланови Главног одбора из Никшића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 03:12