sa sastanka / - SA SASTANKA
02/11/2021 u 10:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић добио позив да посјети Јерменију: Успоставити снажније везе између двије земље

Он је потврдио наш интерес за успостављање снажнијих економских веза између наших земаља

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић имао је билатерални састанак са предсједником Јерменије Арменом Саркисијаном на маргинама УН Конференције о климатским промјенама (ЦОП26).

Предсједник Саркисијан је изразио задовољство сусретом на овом важном глобалном догађају, уз интересовање за унапређење сарадње с Црном Гором, посебно у области економије и инвестиција.

Он је обновио позив предсједнику Ђукановићу да званично посјети Јерменију. Посјета Јеревану одложена је због пандемије ковид 19. Повод може бити и организација великог технолошког догађаја у Јерменији, који је планиран за септембар 2021. Констатујућу да је за мале државе технолошки развитак од великог значаја, изнио је идеју о креирању „малих паметних држава“.

Ђукановић се сложио с идејом ближе сарадње с циљем успостављања заједничких оквира дјеловања усмјерених ка бржем економском и технолошком напретку, подсјетивши на успјешне примјере малих држава у освајању нових технологија.

Казао је да земље попут наших морају да користе све доступне ресурсе на прави и одржив начин, посебно у погледу технолошких трендова и развоја вјештачке интелигенције.

Он је потврдио наш интерес за успостављање снажнијих економских веза између наших земаља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 22:14