Мило Ђукановић / - фото: ДПС
25/03/2022 u 22:03 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: ДПС и БС кључни фактор у остваривању циљева нове владе

Црна Гора jе показала да не посустаjе у одбрани свог грађанског иденитита - казао је Ђукановић

Предсjедник Демократске партиjе социjалиста Мило Ђукановић, говорећи на вечерашњоj завршноj конвенциjи листе “ДА, за Улцињ и Црну Гору” истакао jе да се 27. марта у Улцињу наставља борба за грађанску државу, мултиетничку демократиjу, европску перспективу развоjа и економски раст и развоj Улциња и Црне Горе у цjелини.

Додао jе како нема озбиљне дилеме коjа jе то политика коjа нуди наjбоље гаранциjе за остваривање тих вриjедности.

- Ко jе до 30. августа имао дилеме да ли постоjи резервна политичка армиjа коjа ће успjешно замиjенити Демократску партиjу социjалиста и повести Црну Гору наприjед jош бољом динамиком, данас више не може имати никакву дилему - поручио је Ђукановић.

Предсjедник ДПС-а jе, говорећи о развоjу Црне Горе у претходном периоду истакао како можемо говорити о два периода.

- Први, коjи jе траjао до 30. августа 2020. године коjи су обиљежили значаjни успjеси на пољу државне политике – сачуван мир, унаприjеђени мултиетнички односи, повраћено економско достоjанство, обновљена независност, чланство у НАТО савезу, лидерство у европским интеграциjама и динамичан економски развоj, и други период коjи jе дошао након промjене власти - казао је Ђукановић.

Тада се, како је навео, показало да промjене саме по себи не смиjу бити циљ те да ниjе свака промjена добра.

- Период од 30. августа обиљежило је фрапантно незнање у обављању државних послова и недобронамjерност, односно непосвећеност црногорским државним интересима. Водили су политику у интересу других центара и других држава а не у интересу државе у чиjем интересу су морали дjеловати - истакао је предсједник ДПС-а.

Он jе навео како jе Влада срушена на начин како се то данас ради у савременим европским демократиjама, кроз изгласавање неповjерења у парламену те додао како ћемо у наредних неколико дана добити нову Владу коjа ће наставити да води Црну Гору путем економског и демократског просперитета.

- Демократска партиjа социjалиста и Бошњачка странка ће бити кључни фактор у остваривању тих циљева - поручио је Ђукановић.

Како наводе из ДПС-а, Ђукановић jе истакао да су радили као државно одговорна опозициjа, те да су заjедно са њиховим коалиционим партнерима, као клуб од 40 посланика, и из незавидниjе позициjе одбранили вриjедности за коjе смо се борили и били непремостива бариjера за анексиjу од стране великосрпског национализма коjи jе насрнуо на Црну Гору.

- Црна Гора jе показала да не посустаjе у одбрани свог грађанског иденитита - казао је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 12:52