/ Фото: Кабинет предсједника
23/06/2021 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Европска будућност Црне Горе се не може замислити без ДПС-а

Ђукановић је нагласио да је странка показала пуни демократски капацитет признавши изборни резултат и прихватањем неометане транзиције власти

Европска будућност Црне Горе не може се замислити без Демократске партије социјалиста (ДПС), казао је предсједник те странке Мило Ђукановић, наводећи да су спремни да шире коалициони капацитет партије са свима чији су циљеви мир, просперитет, регионална сарадња и евроатлантске интеграције.

Он се на пријему поводом 30 година постојања ДПС-а, уприличеном у Подгорици, обратио многобројним присутним члановима, симпатизерима и осталим гостима.

Ђукановић је, осврћујући се на чињеницу да је први пут у својој историји ДПС као дио опозиције дочекао Дан партије, нагласио да је странка показала пуни демократски капацитет признавши изборни резултат и прихватањем неометане транзиције власти.

- Тако се понаша државотворна партија. Требало је три деценије да странка која је изгубила изборе са малом разликом призна резултате избора и на то смо посебно поносни- рекао је Ђукановић.

Он је, како је саопштено из ДПС-а, подсјетио на све успјехе постигнуте у посљедњих 30 година, од којих се посебно издваја повратак независности, чланство у НАТО и чврсте основе за чланство у Европској унији.

Како је навео Ђукановић, све је то урадио ДПС, државотворна партија која је креатор модерног развоја Црне Горе.

- На то посебно подсјећам данас, кад се тенденциозно, реваншистички, неаргументовано и готово комично покушава негирати не само допринос ДПС-а, већ и очигледни напредак државе- истакао је Ђукановић.

Он је нагласио да је након 30. августа, када је демократски смијењена власт, ДПС наставио да се залаже и брани интересе државе јер, како је додао, то није само задатак одговорне власти, већ се тако понаша и државотворна опозиција.

Према ријечима Ђукановића, ДПС је заједно са свим коалиционим партнерима из времена вршења власти, на бранику националних интереса и „када на државу насрћу са разних адреса“.

 -Најболније, али не и неочекивано, из сусједства. И тада када добар дио нове парламентарне већине не само да не брани домовину, него објективно олакшава деструкцију противницима независне, грађанске и европске Црне Горе- казао је Ђукановић.

Како је рекао, на ту њихову улогу након 30. августа посебно морају бити поносни.

Ђукановић је казао да нијесу дозволили да се оствари „злослутна“ пројекција да ће се након промјене власти брзо осујетити европски циљеви Црне Горе и довести у питање сам опстанак државе.

Он је истакао да је обављен важан посао на консолидацији странке након парламентарних избора, али да се и даље неуморно ради на припреми реорганизације на локалном нивоу како би били спремни за будуће изазове.

- Спремни смо да у том циљу ширимо коалициони капацитет наше партије, са свима који за циљ имају проевропску будућност, мир, просперитет и регионалну сарадњу и евроатлантске интеграције, јер се европска будућност не може замислити без ДПС-а- казао је Ђукановић.

Зато ДПС, како је поручио, морају оспособити за нове изазове и ново вријеме.

- Свјесни да за нове побједе требају и нови људи. Знаћемо да будемо кормилари и у наставку пловидбе до сигурне европске луке. Неће нас у томе омести нити спријечити ни покушаји политичког гусарења дијела тренутне политичке већине у Црној Гори- казао је Ђукановић.

Из ДПС-а су навели да је на свечаности емитован краћи филм као подсјетник на све битне догађаје којима је та партија дала својеврстан печат од оснивања до данас.

Такође, како су додали, представљен је и нови лого партије, односно редизајнирани визуелни идентитет у цјелини.

- Говоривши о логоу, као симболу настојања остваривања свих партијских циљева, генерални секратар ДПС-а Александар Богдановић навео је три идеје које су уграђене у програм партије и представљају најважнија три стуба и атрибута црногорског друштва: друштво знања, друштво слободе и друштво грађана- каже се у саопштењу.

Он је најавио скоро презентацију новог сајта и онлајн сервиса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:18