/ -Мило Ђукановић - фото: ДПС
21/04/2022 u 18:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Оптимиста сам да ће нова влада бити више усмјерена ка европским вриједностима

Што се тиче нове црногорске владе,Ђукановић очекује да ће нова влада вратити европске вриједности, за разлику од претходне владе

Предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић, оцјењује као изузетно добре односе између Црне Горе и Сјеверне Македоније.

Током интервјуа за ТВМ2, Ђукановић је изразио жаљење због кашњења отварања преговара између ЕУ и Сјеверне Македоније и Албаније.

- Ово је неправедно. Није добро за ЕУ да дозволи да билатерални проблеми, чак у овом случају и историјски билатерални проблеми, истински онемогуће достизање европске перспективе која мора бити доступна свим европским народима, а самим тим и народу Сјеверне Македоније. Потребно је најхитније помоћи новој власти у Бугарској да одблокира овај процес и да се створе услови да Сјеверна Македонија и Албанија крену европским путем, и то би, истовремено, био још један веома важан импулс којим се не би дозволило било коме у региону да изазива осцилације. Након ефикасног приближавања сваке државе региона Европској унији, било би јасно да је наша будућност бесповратно – европска - изјавио је Ђукановић.

Што се тиче нове црногорске владе,Ђукановић очекује да ће нова влада вратити европске вриједности, за разлику од претходне владе, која се, по његовим ријечима, концентрисала на обрачун са политичким супарницима, укључујући и њега самог.

- Та влада је пала. Формира се нова. Вјерујем да ће бити много реалнија него она претходна. Уз то, досадашње искуство ми даје за право да будем оптимиста да ће ова влада бити много више усмјерена ка европском систему вриједности него што је то био случај са претходном, која је била клерикална и против-европска - навео је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:52