Đukanović dočekao Osmani / - ĐUKANOVIć DOčEKAO OSMANI
07/02/2023 u 13:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đukanović - Osmani: Crna Gora uz Kosovo, podržavamo njihovo članstvo u EU

Crna Gora i Kosovo su suverene države i jasno posvećene putu ka članstvu u EU, poručila je Osmani

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dočekao je uz najviše državne počasti predsjednicu Republike Kosovo Vjosu Osmani Sadriu koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori. Oni su na konferecniji za medije poručili da je ovo posjeta koja će utvrditi međusobno povjerenje.

(VIDEO/FOTO) Đukanović uz najviše državne počasti dočekao predsjednicu Kosova

Predsjednmik je poručio da nam ostaje  da radimo da ustavnoj vidljivosti i legitimiaciji crnogorske manjine na Kosovu.

-Ovo je prva zvanična predsjednička posjeta predstavnika Kosova Crnoj Gori, od sticanja nezavisn. Crna Gora je prepoznata kao država koja drži do regionalne i međunarodne saradnje...Razgovarali smo o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje. Ponovili smo posvećenost da unapređujemo saobraćajnu infrastrukturu. Naše uvjerenje je da temeljni deficit u ovom regionu možemo otkloniti jedino saradnjom... Crna Gora  razumije ambicije Kosova da u bliskoj budućnosti postanu dio Savjeta Evrope- poručio je Đukanović.

On je naglasio da naša država  podržavam njihovo članstvo u EU.

-Ponovljena je jasna namjera da se na Kosovu nastavi sa daljim aktivnostima i da se stvore uslovi za snažniji politički i ukupan društveni angažman crnogorske manjine u cilju unaprijedjenja multietničkog društva. Potrebno je da otvorimo u budućnosti granične prelaze kako bismo imali nesmetano odvijanje biznisa- smatra predsjednik.

Đukanović je prokomentarisao situaciju vezanu za pregovore  Kosova i Srbije i naveo da vjeruje da će to doprinijeti boljem funkcionisanju Kosova.

-Kao dvije nezavisne zemlje naši odnosi su još posećeniji zbog međuljudskih odnosa.  Zato važno da je ovo posjeta jednoj prijateljskoj državi. Prolazimo kroz izazove i jedni i drugi...Crna Gora i Kosovo su suverene države i jasno posvećene putu ka članstvu u EU. Nastavićemo da radimo s ciljem rješavanja pitanja naše bolne prošlosti... Hvala Vam predsjdniče na nepokolebljivoj podršci našem putu i što naše savezništvo predstavlja put za cijeli region. Članstvo Crne Gore u NATO doprinijelo je miru u cijelom regionu- poručila je Vjosa Osmani.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 12:10