Мило Ђукановић и Метју Палмер / - фото: Кабинет предсједника
07/07/2021 u 19:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ђукановић-Палмер: Циљ САД стабилна ЦГ на европском путу

Црна Гора ће увиjек бити мали, али поуздан партнер у савладавању деструкциjе и путу наприjед, поручио је Ђукановић

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић примио jе замjеника помоћника државног секретара САД Метjуа Палмера коjи борави у посjети Црноj Гори.

Предсjедник jе уз захвалност за посjету казао да Црноj Гори веома годи пажња коjу jоj САД-а поклањаjу, као партнерскоj земљи у оквиру НАТО и подсjетио на фреквентне сусрете са америчким званичником, од видео конференциjе у децембру, и недавног састанка у Охриду.

image

Мило Ђукановић и Метју Палмер

- фото: Кабинет предсједника

Ђукановић jе нагласио да су односи двиjе државе на завидном нивоу, како се може пожељети, и исказао задовољство препознатим наjавама интензивниjег ангажмана САД-а у региону, што нас, како jе рекао, радуjе, jер jе то добар пут да се стање у региону среди и умање малигни утицаjи коjи носе опасност дестабилизациjе. Подсjетивши и на раниjу улогу САД на овим просторима, исказао jе очекивање да ће и овог пута то бити подршка региону да се креће ка свом циљу, а то jе као ЕУ и НАТО, коjи гарантуjу стабилност као предуслов укупног развоjа.

– Црна Гора ће увиjек бити мали, али поуздан партнер у савладавању деструкциjе и путу наприjед – поручио jе Ђукановић, уз оцjену да се власти миjењаjу, али да не сумња да ће Црна Гора остати на овом путу и бити вриjедан партнер у промоциjи стабилности и еуроатлантских вриjедности на ЗБ.

Замjеник помоћника државног секретара САД Метjу Палмер, захвалио jе Предсjеднику на прилици за разговор, посебно се интересуjући за његово виђење актуелне ситуациjе  у региону. Он jе казао да jе циљ САД-а да jе Црна Гора стабилна на европском и еуро-атлантском путу, заштићена од спољних утицаjа.

– Интерес САД-а jе да у партнерству са ЕУ доприноси стабилности ЗБ – нагласио jе Палмер, уз поруку да jе ЕУ вриjедносни, а не само интересни клуб, што jе изазов и за регион на путу ка чланству.

Како се наводи у саопштењу из Кабинета предсједника, током сусрета размиjењена су мишљења о броjним регионалним и геополитичким питањима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:22