Ђурашковић / - SDP
21/07/2021 u 13:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Наjављено именовање Загарчанина наставак смjена и кадрирања СПЦ у Црноj Гори

Господин коjи тврди да у Црноj Гори постоjе материjални докази о осам вjекова траjања СПЦ, чиме брутално негира ЦПЦ и историjске чињенице, постављен jе да "штити" црногорска културна добра. Каква ће то заштита бити више jе него jасно, каже Ђурашковић

Наjављено именовање Младена Загарчанина за директора Управе за заштиту културних добара само jе наставак смjена и кадрирања Српске православне цркве у Црноj Гори, казао је потпредједник СДП-а Никола Ђурашковић.

- Господин коjи тврди да у Црноj Гори постоjе материjални докази о осам вjекова траjања СПЦ, чиме брутално негира ЦПЦ и историjске чињенице, постављен jе да "штити" црногорска културна добра. Каква ће то заштита бити више jе него jасно - каже Ђурашковић.

Приjе ће бити, истиче, да jе Загарчанин постављен да спроведе предаjу црногорских културних добара своjоj СПЦ и држави Србиjи и озакони започету и планирану дивљу градњу Српске православне цркве по Црноj Гори.

- СПЦ као вишеструко "ухваћени" дивљи градитељ чека легализациjу броjних грађевинских подухвата и раскопавања по Црноj Гори. Извршилац jе одређен, а гдје ће боља референца од тврдње о осам вjекова траjања СПЦ у Црноj Гори.

УРА и Демократе, наравно, ћуте - каже потпредсједник Демократа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:59