/ - Ђуровић (скриншот-ТВЦГ)
05/02/2022 u 21:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: Ако УРА са ДПС постигне било какав договор, довели би до угрожавања безбједности грађана

Ђуровић је казао да ће ДФ бити против смјене предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Посланик ДФ-а Дејан Ђуровић и посланик Демократа Данило Шарановић истакли су у емисији "Оквир" на ТВЦГ , да ако се формира нека нова већина ван изборне воље, онда протести нијесу немогући, преноси портал РТЦГ.

Ђуровић вјерује да ће парламентарна већина наћи рјешење и то је једини поштени начин да се ријеши криза и не изневјери изборна воља грађана. Уколики УРА са ДПС постигне било какав договор довели би сигурно до радикализације, а и угрожавања безбједности грађана. Представник ГП УРА Зоран Микић истиче да су преговори почели и да ће се све ријешити у наредних 10 дана.

Ђуровић је казао да ће ДФ бити против смјене предсједника Скупштине Алексе Бечића.

Сматра и да ДПС може да слави само зато што је успио да на овај начин, смјеном владе и изгласавањем мањинска, сачува 30 мандата, које на изборима више никада не би могао да добије.

-Сматрам да нико из парламентарне већине нема храбрости да изневјери вољу грађана и да проба да направи са ДПС-ом икакав договор. Сигуран сам да нико не жели радикализацију, јер би је сигурно било-истако је Ђуровић.

Зоран Микић испред ГП УРА је поновио да су већ данас почели прелимирани разговори.

-Сјутра почињемо преговоре са СНП и ЦИВИС-ом, затим са мањинским партијама, а онда са коалицијама За будућност Црне Горе и "Мир је наша нација". Видјећемо шта носе дани пред нама. Сачекаћемо и да видимо да ли ће колеге понудити дуге моделе, али не желимо да губимо вријеме и ово ће се разријешити у наредних 10 дана- казао је Микић.

Шарановић је казао да недолазак представника ДПС-а у емисију показује да су они најрелаксиранији у овом моменту.

-Дани за нама су до детаља искристалисали потезе свих политичких субјеката. Јасно је ко стоји на својим изворним принципима, а изборна воља говори само једно да ДПС буде онамо гдје је данас. Мањинска влада је концепт издаја изборна воља, а презиме ДПС- оцијенио је Шарановић.

Поручио је да су за Владу који ће направити парламентарна већина, а ако не буде тога, једнио рјешење је враћање мандата и да дају грађани одговор на ову кризу.

Ако УРА истраје на концепту мањинске владе, подржаће ДФ у протестима.

Шарановић је казао да је УРА истрајавала на експретској влади,  а сада је и срушила и очекује да се истрајава на свакој њиховој идеји. Како је казао, то је својеврсно малтретирање.

Микић је казао да је пројекат експертске владе пропао, јер је комплетан састав Владе предложио Здравко Кривокапић, који је тај концепт банализовао и уназадио.

-Начин спајања четири министарства, спајање неких државних институција је била жеља Кривокапића да се моћ сконцентрише у његове и руке његових сарадника. Изјава да је своју сврху завршио са законом о вјероисповјести, показује да је залутао на ови функцију. То што је урадио министру Ђорђу Радуловићу и сви потези које ради у посљедњих неколико дана су невјероватно- поручио је Микић.

Казао је да су спринови да је Мило Ђукановић јуче добио име мандатара и састав будуће Владе.

Чланица предсједништва СНП-а Слађана Калуђеровић је казала да Влада није добро радила већ 14 мјесеци и то је требало мијењати.

На питање да ли је та партија знала за концепт мањинске владе када је потписиван Меморандум о сарадњи са мањинским владама, казала је да је Илир Харасани имао право да изнесе свој став или став партије коју представља, те да је СНП била упозната са корисном причом о меморандуму.

-УРА је направила храбар потез, јер су имали представника у Влади. Парадокс је почео још када смо изгласали владу са експертима, а показало се да су били чланови или гласачи неких партија и без политичког интегритета-казала је Калуђеровић.

Она је казала да је могуће формирати мањинску Влада и без СНП, а та партија сигуно неће ући Владу у којој ће бити иједан министар ДПС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 14:23