/ FOTO: - IVAN PETROVIC-IPE
27/05/2022 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић: На Абазовићу оцјена бенефита уласка ЦГ у Опен Балкан

Свака иницијатива која води ка бржем протоку роба и услуга биће прихваћена у Црној Гори, истакао је Ђуровић

Министар економског развоја и туризма Црне Горе Горан Ђуровић рекао је данас у Београду да Црна Гора није против иницијатива које воде ка уклањају баријера, помирењу и уједињењу, преноси портал РТЦГ.

-Црногорски премијер Дритан Абазовић треба на самиту у Охриду да се лично увјери у разговору са колегама и предсједником Србије Александром Вучићем који су бенефити Отвореног Балкана и да ли Црна Гора треба да буде дио тога или не- рекао је Ђурович новинарима послије састанка са министарком трговине, туризма и телекомуникација Татјаном Матић.

Додао је да је Црна Гора на путу учлањења у Европску унију и да свака иницијатива која се коси евентуално са тим неће бити прихваћена.

-Свака иницијатива која води ка бржем протоку роба и услуга биће прихваћена у Црној Гори- истакао је Ђуровић.

Он је на састанку са Татјаном Матић разговарао о унаопређењу сарадње Црне Горе и Србије у области туризма, предстојећој туристичкој сезони али и са проблемом у снабдијевању основним животним намирницама које је Црна Гора имала због кризе у Украјини и предстојећем самиту у Охриду.

-Свједоци сте да смо имали проблема у снабдијевању основним животним намирницама. Желимо да будемо предвидиви као озбиљна влада јер желимо да обезбиједимо грађанима сигурност у снабдијевању основним зивотним намирницама и мислим да ћемо наћи неки модел како би наши увозници и трговачки ланци знали које су то количине на које можемо да рачунамо из Србије- рекао је Дјуровић.

Матић је истакла да су по броју долазака туристи из Црне Горе изузетно значајни за Србију, на шестом су мјесту, док је српским туристима наша земља међу прве три дестинације.

Подсјетила је да ће 7. и 8. јуна у Охриду бити одржан самит у оквору иницијативе Отворени Блакан, у којој су Србија, Албанија и Сјеверна Македонија, на којем је најављено присуство премијера Црне Горе Дритана Абазовића.

-Услагласили смо се да је присуство и подршка Црне Горе у оквиру иницијативе Отворени Балкан јако значајна. Надамо се да ће се Црна Гора у то укључити- истакла је Матић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 04:17