Са састанка / - Са састанка
20/10/2021 u 14:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуровић са припадницима који одлазе у мисије: Сигуран сам да ћете успјешно извршити задатке

Саговорници су се сложили да су тимски рад и унапређење интероперабилности кључ за успjешно извршење задатака у таквом мултинационалном окружењу

Начелник Генералштаба Воjске, бригадни генерал Милутин Ђуровић, састао се са капетаном корвете Владимиром Тодоровићем, коjи одлази на дужност у НАТО Команду здружених снага у Напуљу (JФЦ), као и припадницима ВЦГ коjи ће бити упућени у мисиjе Европске Униjе, ЕУТМ у Малиjу, маjором Жељком Алексиjевићем и будућим учесницима поморске мисиjе “Аталанта”, поручником фрегате Александром Ивановићем и стариjим водником прве класе Гораном Санковићем.

Бригадни генерал jе током састанка са Тодоровићем истакао да jе посебан изазов бити представник Воjске и државе на тако одговорноj позициjи, али да jе сигуран да ће све задатке успjешно извршити.

Ђуровић jе казао да jе Воjска Црне Горе посвећена своjим обавезама у НАТО командним структурама, што показуjе и учешћем у JФЦ, те да jе задовољан што можемо доприниjети колективноj сигурности земаља чланица Алиjансе.

Начелник Генералштаба jе у разговору с маjором Жељком Алексиjевићем поручио да вjеруjе да ће предано и часно да испуњава све обавезе у мисиjи ЕУТМ у Малиjу, те да jе посебан изазов радити с колегама из 25 различитих земаља на истом задатку.

Саговорници су се сложили да су тимски рад и унапређење интероперабилности кључ за успjешно извршење задатака у таквом мултинационалном окружењу.

Циљ ЕУТМ jе обука и савjетовање оружаних снага Малиjа, како би могле што ефикасниjе да врше задатке из своjе надлежности.

Бригадни генерал jе будућим припадницима Самосталног тима за заштиту брода (АВПД), поручнику фрегате Александру Ивановићу и стариjем воднику Прве класе Горану Санковићу, коjи ће бити дио мисиjе Аталанта у водама Рога Африке, казао да буду поносни што су у прилици да помогну наjугрожениjима, те да jе то управо срж воjничке професиjе.

Начелник им jе поручио да вjеруjе да ће припадници АВПД-а бити увиjек ту jедан за другога, не само на задацима, већ и ван њих, jер jе посебно искушење за поморце дуго одсуство од куће, у врло специфичним условима.

Тринаест припадника црногорског АВПД тима чуваће трговачки брод са хуманитарном помоћи Свjетског програма хране УН, намиjењеноj грађанима Сомалиjе, од напада пирата коjи дjелуjу у области Рога Африке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:38