Габријел Ескобар и Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
19/10/2021 u 20:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ескобар: Црна Гора и САД ниjесу само приjатељи већ и савезници

Абазовић jе назначио да Црна Гора остаjе снажно на евроатлантском курсу и да се снажно залаже да Западни Балкан постане пуноправни члан Европске униjе

У згради Стеjт дипартмента у Вашингтону, завршен jе састанак америчког изасланика за Балкан Габриjела Ескобара и потпредсjедника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића, саопштено је из кабинетапотпредсједника Владе.

Абазовић и Ескобар разговарали су о укупноj политичкоj ситуациjи и односу нове администрациjе САД према Западном Балкану.

Наводећи да ће ускоро посjетити Црну Гору, амерички изасланик за Балкан Габриjел Ескобар истакао jе да САД и Црна Гора ниjесу само приjатељи, већ и савезници.

Абазовић jе назначио да Црна Гора остаjе снажно на евроатлантском курсу и да се снажно залаже да Западни Балкан постане пуноправни члан Европске униjе. У том смислу, Абазовић jе указао да Црна Гора жели наjбоље међусусjедске односе на Западном Балкану и промjену имиџа региона у међународним оквирима.

Абазовић jе истакао да Западном Балкану недостаjе свjежина и да регион треба нове лидере коjи ће промиjенити фокус са националних и религиjских тема, на економиjу и теме коjе су од животног значаjа становништва.

Говорећи о актуелноj политичкоj ситуациjи у Црноj Гори, Абазовић jе нагласио резултате коjе jе Црна Гора постигла у борби против организованог криминала и корупциjе, нарочито у сузбиjању шверца наркотика и цигарета, наводећи да се нова власт сусрела са многим проблемима коjи су продукт корумпиране тридесетогодишње власти.

Потпредсjедник Владе Абазовић и министар вањских послова Ђорђе Радуловић бораве у радноj посjети Сjедињеним Америчким Државама, гдjе ће разговарати са више високих државних званичника Сjедињених Америчких Држава.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 16:31