Ђорђе Радуловић
01/07/2021 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Формирана неформална иницијатива Б6: Циљу убрзање интеграције Западног Балкана

Учесници су исказали пуну спремност да ојачају регионалну сарадњу и допринесу убрзању европског пута Западног Балкана, саопштено је из Министарства

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић учествовао је синоћ на радној вечери шефова дипломатија и представника министарстава вањских послова Западног Балкана, на којој је формирана неформална регионална иницијатива Б6 под мотом „Мудро је имати добре односе са сусједима, а истинска побједа је имати их за пријатеље“.

На састанку, чији домаћин је био министар вањских послова Сјеверне Македоније Бујар Османи, договорено је успостављање неформалног оквира за координацију министара, као и редовно састајање најмање једном у семестру, како би на најбољи начин искористили потенцијал нашег Региона у правцу убрзања европских интеграција.

Имајући у виду наглашену политичку компоненту нове методологије, као и чињеницу да ће сљедећи самит ЕУ-Западни Балкан бити организован 6. октобра у оквиру словеначког предсједавања Савјетом ЕУ, шефови дипломатија су се сагласили да осим онога што је предвиђено агендом Берлинског процеса, кроз отворен дијалог интензивирају међусобну координацију у кључним областима од заједничког интереса.

-Учесници су исказали пуну спремност да ојачају регионалну сарадњу и допринесу убрзању европског пута Западног Балкана-саопштено је из Министарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 04:19