Damir Gutić / - VLADA
16/10/2024 u 13:57 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Gutić: Rezultati popisa stanovništva ključni za buduće politike

Povodom objavljenih konačnih rezultata popisa stanovništva u Crnoj Gori, ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije, Damir Gutić, oglasio se putem svog zvaničnog naloga na mreži X.

Gutić je izjavio da statistički podaci popisa stanovništva predstavljaju ključni resurs za oblikovanje politika koje će direktno uticati na život građana.

Ministar je naglasio da će Vlada Crne Gore sa posebnom pažnjom pratiti svaku promjenu u demografskim trendovima, da će rezultati popisa omogućiti bolje razumijevanje geografskog rasporeda stanovništva, stepena razvijenosti regija, nivoa siromaštva, kao i dostupnost obrazovanja, zdravstva, kulture i pravde, te da će ove analize postati osnova svih politika Vlade u narednom periodu.

- Sa posebnom pažnjom Vlada Crne Gore će pratiti svaku promjenu, a dodatni značaj praćenju procesa, dala je uključivanjem demografije u Ministarstvo - kazao je ministar Gutić i istakao da će konkretne aktivnosti, zasnovane na rezultatima popisa, biti vidljive već u budžetu za sledeću godinu, čime će se unaprijediti strateški pristup demografskim pitanjima.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 13:57