Иво Гвозденовић / - PC
19/12/2021 u 14:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гвозденовић: Челници Будве изгубили легитимитет, успјешни само у политичком запошљавању

Он је истакао да се у претходних пет година од наплаћених капиталних прихода, годишње реализује свега 10-20 одсто

Шеф Клуба одборника ДПС у Скупштини општине Будва, Иво Гвозденовић саопштио је данас да је пуних пет година Будва талац свађа између ДФ-а и Демократа, који су наставили да је држе у том статусу и током 2021. године.

 - Владајућа већина која има 21. одборника, није у стању да обезбиједи кворум како би Скупштина обављала свој посао. Прошло је три мјесеца од прекида посљедње сједнице која још није настављена, а пола године Скупштина није усвојила нити једну одлуку. Уколико ни буџет не буде усвојен на вријеме, слиједи привремено финансирање, што не би било први пут од када је на власти коалиција Демократског фронта и Демократа - рекао је Гвозденовић.

Он је истакао да се у претходних пет година од наплаћених капиталних прихода, годишње реализује свега 10-20 одсто.

 - Да ствар буде још гора, предложеним буџетом планирано је задужење у износу од готово пет милиона еура, баш из разлога што су средства од капиталних прихода ненамјенски трошена. Ако се томе дода да се буџетска ставка која се односи на зараде и доприносе запослених сваке године увећава, јасно је да се у Будви ради само на политичким запошљавањима и увећању бирократског апарата у локалној администрацији - поручио је шеф Клуба одборника ДПС Будва.

Гвозденовић је подсјетио да је у периоду, од 2017. до 2020. само у згради Општине запослено 177 особа, и констатовао да се новозапосленима у предузећима чији је оснивач Општина Будва не зна броја. Управо из тог разлога, према његовим ријечима, не чуди страх владајуће већине од увођења принудне управе у Будви јер ће у том случају сви новозапослени по партијском кључу бити послати кући.

 - Имајући у виду да је општинско руководство изгубило легитимитет, једина поштена и одговорна реакција на кризу будванске власти су хитне оставке предсједника Општине и Скупштине, како би се створили услови да грађани на новим изборима изаберу одговорнију и ефикаснију власт - закључио је на крају Иво Гвозденовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 10:16