Драган Хајдуковић / - Архива
09/11/2021 u 13:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хајдуковић предао листу „Еколошка Књажевина Стара Црна Гора”

Како су навели, изборну листу „Еколошка Књажевина Стара Црна Гора” чини неформална група грађана чиjи jе циљ да до краjа ове децениjе, по квалитету живота грађана, Цетиње постане убjедљиво наjбоља општина у Црноj Гори и jедан од наjбољих, наjпознатиjих и наjпоштованиjих региона Европе и свиjета

Група грађана и Драган Хаjдуковић данас су у подне на Цетињу предали изборну листу „Еколошка Књажевина Стара Црна Гора”.

Како су навели, изборну листу „Еколошка Књажевина Стара Црна Гора” чини неформална група грађана чиjи jе циљ да до краjа ове децениjе, по квалитету живота грађана, Цетиње постане убjедљиво наjбоља општина у Црноj Гори и jедан од наjбољих, наjпознатиjих и наjпоштованиjих региона Европе и свиjета.

– Наjкраће, наша визиjа економског и друштвеног препорода општине Цетиње jе да се проjекат „Еколошка држава”, коjи ни послиjе три децениjе jош ниjе започет, покрене и оствари у малом, на териториjи општине Цетиње. Вjеруjемо да ће такав успjех Цетиња бити довољан да нам се придружи читава Црна Гора, да заjеднички створимо изузетно квалитетну државу коjоj се свиjет диви и коjу воле и коjом се поносе сви њени грађани – навео jе Хаjдуковић.

Како jе обjаснио, проjекат „Еколошка Кнjажевина Стара Црна Гора” jе реално остварљив зато што у Европи и свиjету постоjе моћне снаге коjе озбиљним, визионарским и креативним радом, можемо придобити за наше савезнике.

То су снаге од неколико стотина милиона грађана свиjета коjи се боре за опстанак човjечанства, опстанак коjи jе угрожен застрашуjућим растом загађења воде, земље хране и ваздуха и галопираjућим климатским промjенама покренутим безумљем наше цивилизациjе.

– У тим, иако их не треба иделизовати, реално наjумниjим и наjхуманиjим снагама човjечанства се налазе многи велики научници и врхуски стручњаци из разних области, многе славне личности, броjни донатори (донациjе на свjетском нивоу су близу суме од 1000 милиjарди долара годишње), еколошки и друштвено одговорни инвеститори коjи, без обзира што чине мали дио укупног свjетског капитала, располажу са неколико десетина хиљада милиjарди долара – додао jе Хаjдуковић.

Ове снаге су, како jе нагласио наш природни савезник коjи може да нам обезбиjеди потребно знање, донациjе, друштвено одговорни капитал и велики свjетски публицитет.

Он jе навео да би без тих снага брзо остварење проjекта било немогуће.

Грађани општине Цетиње ће бити детаљниjе упознати са проjектом током интензивне тронедељне кампање.

– Током последњих 30 година Цетиње jе доведено на праг нестаjања. Последњи jе тренутак да се усправимо, да нашу судбину узмемо у наше руке и кренемо путем економског и друштвеног препорода. Потпуно смо сигурни да у овом маленом раjу ми и наши потомци можемо живjети поносно, достоjанствено и богато и да оваj наш кутак планете Земље може постати толико добар, да га многи умни и хумани грађани свиjета доживљаваjу као своjу другу домовину – закључио jе Хаjдуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 09:05