Дамир Шеховић
17/09/2021 u 19:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

И Пљевљаци подржали Шеховића за новог лидера

Предсједник СД-а Иван Брајовић је раније саопштио да се неће кандидовати за нови мандат

Општински одбор Социјалдемократа (СД) Пљеваља једногласно је за новог предсједника партије предложио Дамира Шеховића, јавља МИНА.

Предсједник СД-а Иван Брајовић је раније саопштио да се неће кандидовати за нови мандат.

Брајовић је на сједници пљеваљског одбора те партије казао да угрожене вриједности грађанске, мултивјерске, мултинационалне, антифашистичке, секуларне Црне Горе могу бити сачуване искључиво заједничким дјеловањем свих опозиционих партија, невладиних организација и осталих субјеката спремних да се за те вриједности боре.

Брајовић је, како се наводи саопштењу СД-а, казао да се у Пљевљима највише осјетило колико су све те вриједности угрожене и да су бројни грађани Пљеваља живјели у страху за своју и безбједност својих породица.

„Зато је од посебне важности да одавде пошаљемо поруку да смо у потпуности спремни да се боримо са свим изазовима који се данас налазе пред црногорским друштвом”, рекао је Брајовић.

Он је навео да је СД, као дио власти, у сваком тренутку и на сваком мјесту показивао спремност да буду на првој линији одбране тих вриједности на којима, како је казао, почива модерна Црна Гора и у које искрено вјерују.

“Ни данас, као друга најјача опозициона партија, нијесмо се ни за педаљ помјерили са тог становишта. И даље смо ту, спремни да станемо на црту свима који пријете да угрозе ове вриједности“, закључио је Брајовић.

Потпредсједник СД-а Дамир Шеховић је рекао да се Црна Гора суочава не само са огромним политичким тензијама и подјелама, већ и са бројним економским изазовима.

Како је казао, то све скупа лоше утиче на животни стандард грађана.

„Највећи проблем јесте угрожавање грађанског и секуларног карактера државе, али не смијемо заборавити да пролазимо и тежак економски период, у коме на мјесечном нивоу око хиљаду људи остаје без посла, захваљујући чему биљежимо највећи број незапослених од 2006. године”, додао је Шеховић.

Он је навео да су за годину цијене животних намирница готово дуплиране, а цијене горива су највеће у Европи.

То су, према његовим ријечима, разлози због којих је нужно да све грађанске евроатлантске снаге, без обзира на наше политичке или било које друге разлике, окупе и пруже заједнички отпор “оваквој неспособној власти”.

“То је уједно и потребан услов за извјестан успјех наше политике и скори повратак на власт“, казао је Шеховић.

Из СД-а су саопштили да је на сједници пљеваљског одбора СД-а, која је организована у сусрет предстојећем Конгресу партије, изабрано 11 делегата и пет кандидата за члана новог сазива Главног одбора, који ће и представљати пљеваљски одбор.

(крај) ниј/там

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 08:34