Ivanović, Gorčević, Spajić i Bečić na proslavi povodom IBAR-a / - SASAMATIC
04/07/2024 u 11:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

IBAR potvrda da je vladavina prava dostigla minimum za pristupanje EU

Garancije i uvjeravanja koje smo evropskim partnerima dali u prvim mjesecima Vlade, a onda i konkretni potezi i isporučivanje dugoočekivanih rezultata, bili su osnova za povjerenje, kazao je Milojko Spajić.

Dalje je dodao:

- Uhvatili smo momentum, na talasu optimizma institucije su postale agilne, a svi društveni akteri, i opozicija i vlast, Vlada i Skupšina postigli su dugoočekivano jedinstvo za sva pitanja od važnosti za napredak na evropskom putu - kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na proslavi povodom dobijanja IBAR-a, čiji su domaćini bili potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, i ministri Filip Ivanović i Maida Gorčević.

On je istakao da dobijanje IBAR-a nije zasluga samo visokih funkcionera i medijski izloženih političkih ličnosti, već posljedica zalaganja svih onih koji su marljivim radom, posvećeni državnom interesu doprinjeli da se najsitniji detalji u privremenim mjerilima identifikuju i materijalizuju kroz preduzete aktivnosti.

Premijer je kazao da je dobijanje IBAR-a početak najzahtjevnije faze procesa u kojoj moramo da pokažemo istinsku volju da se uhvatimo u koštac sa problemima i da iznađemo rješenja kako bismo dostigli standarde koji će nas staviti rame uz rame sa evropskim narodima.

- Pregovori su transformativni proces u kome se društvo istinski mijenja na bolje. Stoga, bez obzira na datume i ciljeve naša osnovna želja mora biti izgradnja pravednijeg i boljeg sistema za naše građane. Svaki dan je nova šansa da do cilja dođemo spremniji, bolji, sigurniji - poručio je Spajić.

Kako je naglasio da im je pripalo  da od prvog dana mandata koračaju težim putem, ali izabrali su da bude ispravan birajući da se suoče i riješe sve naslijeđene izazove.

- Umjesto društvene fragmentacije i manevrisanja po rovovima podjela, biramo balans i afirmaciju prava svih. Umjesto privatizacije postignuća, Crnu Goru međunarodnim partnerima predstavljamo kao tim sa zajedničkim ciljem. I tako od Crne Gore pravimo lidera i primjer u regionu, a ne državu bez sposobnosti da svoje probleme rješava samostalno - zaključio je premijer.

Proslavi koja je upriličena u Muzičkom centru Crne Gore prisustvovao je predsjednik Parlamenta Andrija Mandić, vrhovni državni tužilac Milorad Marković, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, predstavnici diplomatskog kora, kao i brojni članovi Vlade, poslanici, predstavnici medija i NVO sektora.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 11:36