Ivrahimović i Gerapetritis / - FOTO: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA
27/08/2024 u 15:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović: Evropske i evroatlantske vrijednosti nemaju alternativu

Evropske i evroatlantske vrijednosti predstavljaju strateško i razvojno opredjeljenje Crne Gore i nemaju alternativu, poručio je ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Ibrahimović je to kazao u telefonskom razgovoru sa ministrom vanjskih poslova Grčke Jorgosom Gerapetritisom.

Navodi se da su se Ibrahimović i Gerapetritis saglasili da su Crna Gora i Grčka prijateljske zemlje i saveznice, posvećene kontinuiranom unaprjeđenju bilateralnih odnose.

Ibrahimović je zahvalio grčkom kolegi na snažnoj političkoj i ekspertskoj podršci evropskom putu Crne Gore.

Navodeći da je članstvo u Evropskoj uniji (EU) ključni vanjskopolitički prioritet Crne Gore, Ibrahimović je ukazao na ostvareni napredak u prethodnih nekoliko mjeseci, ali i odlučnost Vlade da nastavi istim tempom.

- Evropske i evroatlantske vrijednosti predstavljaju strateško, razvojno opredjeljenje Crne Gore i kao takve, nemaju alternativu -kazao je Ibrahimović.

(VIDEO) Ibrahimović: Građani da ne brinu o evropskom putu Crne Gore dok smo mi u Vladi

Gerapetritis je potvrdio snažnu podršku Grčke evropskoj integraciji Crne Gore i istakao da je pridruživanje Crne Gore EU od značaja za obje strane.

On je naglasio da Crna Gora i Grčka njeguju iskrene prijateljske odnose i da dinamičan politički dijalog daje dodatan podsticaj daljem razvoju saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, Gerapetritis je pozvao Ibrahimovića da posjeti Grčku i potvrdio posvećenost unapređenju prijateljskih i savezničkih odnosa.

- Sagovornici su istakli i obostranu zainteresovanost za intenziviranje ekonomske saradnje, kroz bliže povezivanje crnogorskih i grčkih privrednika i organizaciju poslovnih foruma - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom razgovora bilo riječi i o drugim regionalnim i globalnim temama, ali i ukazano na značaj savezništva u NATO-u, koje je, kako se navodi, dodatno osnažilo bilateralne odnose Crne Gore i Grčke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:03