Ervin Ibrahimović / - FOTO: VLADA CRNE GORE/DJORDJE CMILJANIC
15/08/2024 u 15:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Ibrahimović: Građani da ne brinu o evropskom putu Crne Gore dok smo mi u Vladi

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova mr Ervin Ibrahimović, kazao je u intervjuu za Radio i televiziju Rožaje da Bošnjačka stranka nije odustala od svojih principa na kojima čvrsto stoji godinama i poručio da “dok je BS u Vladi, građani Crne Gore ne treba da brinu za njen suverenitet, integritet i evroatlanski put”.

Dodao je i da onaj kome smeta što je BS u novoj rekonstruisanoj Vladi taj nije prijatelj Bošnjaka, niti prijatelj nezavisne, multietničke, multivjerske, građanske Crne Gore.
-Nemamo ni promil sumnje da smo donijeli ispravnu odluku- kazao je on.

Predsjednik BS-a je istakao i da će ministri iz te partije imati značajan uticaj na unutrašnju, a ne manje važno i vanjsku politiku Crne Gore, jer ona bez rezerve mora biti proevropska i evroatlanska.

Ibrahimović je kazao i da je formiranje Ministarstva dijaspore ispunjene obećanja datog našim ljudima u dijaspori koje će odgovoriti kvalitetno na sve njihove potrebe, i to Ministarstvo će zahvaljujući Bošnjačkoj stranci biti most između države i dijaspore.

Predsjednik BS-a je kazao da je prilikom zvanične posjete Republici Turskoj, dogovoreno potpisivanje nekoliko sporazuma koji će direktno uticati na privredu, a bilo je riječi o razvoju turizma posebno vjerskog, i podcrtana je važnost razvoja sjevera Crne Gore.

Ibrahimović se osvrnuo i na probleme drvopreraðivača u Rožajama, kao i na probleme stanovnika u blizini divlje deponije Mostina i kazao da Vlada mora urgentno reagovati i imati više senzibiliteta kako bi se zaustavilo dalje iseljavanje iz te opštine a građani zštitili i dobili jednaka prava kao i ostali u Crnoj Gori. Kazao je da se Bošnjačka stranka neće baviti populizmom, već će voditi ispravnu politiku koja će unaprijediti život građanima Rožaja.

Ibrahimović sa Erdoganom i Fidanom: U narednom periodu povećanje obima trgovinske razmjene

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 12:22