/ фото: ФИЛИП РАШОВИЋ
09/05/2022 u 18:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић - Рајнке: Подршка новој влади је снажна порука да на европском путу морамо бити сложни

На састанку је такође било ријечи о планираним и текућим пројектима у области путне инфраструктуре, сектору поморства као и у сфери ваздушног саобраћаја

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар капиталних инвестиција Ервин Ибрахимовић састао се данас са  амбасадорком САД Джуди Рајзинг Рајнке. 

Током отвореног и срдачног разговора саговорници су се сложили о значају тренутка у којем се налазимо и важности снажнијег промовисања потенцијала црногорске привреде и у том смислу привлачења страног капитала. 

Министар Ибрахимовић је истакао да приоритет и фокус активности мора бити на посвећеном раду институција на јачању економске стабилности свих грађана Црне Горе, што је један од кључних фактора напретка на европском путу наше државе. 

- Један од циљева нове Владе мора бити стварање позитивне климе у друштву, потребно је да се, у пуном капацитету уједињено, ефикасно и продуктивно бавимо свим питањима и рјешавамо изазове које су пред нама  како би  Црна Гора што скорије постала пуноправна чланица Европске уније- истакао је Ибрахимовић.

Амбасадорка Сједињених Америчких Држава је искористила прилику да потпредсједнику Владе честита нову функцију и изрази задовољство поводом  организовања сусрета представника двије пријатељске и партнерске земље.

Саговорници су се сагласили да је подршка новој, реформској и проевропски оријентисаној Влади, у овако изазовним временима, снажна порука да на европском путу морамо бити сложни и дати свој пуни допринос, те истовремено радити на јачању стабилности односа у земљи и региону Западног Балкана.

Амбасадорка је нагласила да, са стране америчких инвеститора, постоји интересовање за  улагања у Црну Гору, а нарочито у област производње електричне енергије из обновљивих извора. На састанку је такође било ријечи о планираним и текућим пројектима у области путне инфраструктуре, сектору поморства као и у сфери ваздушног саобраћаја.

- Данашњи сусрет је одлична прилика да потврдимо нашу спремност да кроз сарадњу институција двије државе унаприједимо односе и допринесемо развоју заједничких пројеката, али и да пошаљемо јасну поруку страним инвеститорима о потенцијалима које црногорска економија пружа- закључио је министар капиталних инвестиција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:21